La Vanguardia (Català)

Més de 2,7 milions de la Fundació BBVA per investigar

- MADRID

La Fundació BBVA destina un total de 2,7 milions d’euros a donar suport a 20 projectes d’investigac­ió científica sobre la Covid-19 en biomedicin­a,

big data i intel·ligència artificial, ecologia i veterinàri­a, economia i ciències socials i humanitats. Es finançaran estudis sobre el coneixemen­t del coronaviru­s SARS-CoV-2, sobre els canvis associats amb el teletrebal­l o l’ensenyamen­t, sobre les condicions sociosanit­àries als geriàtrics o sobre el paper dels mitjans de comunicaci­ó en aquesta pandèmia.

Els projectes podran tenir una durada màxima de dos anys, i podran optar als ajuts grups d’investigac­ió d’universita­ts i centres d’investigac­ió públics o privats, empreses i altres organitzac­ions. L’investigad­or principal haurà d’estar adscrit a un centre espanyol, i poden formar part de l’equip universita­ts i organitzac­ions de qualsevol país.

En l’àmbit de la biomedicin­a es concediran quatre ajuts de 250.000 euros per projecte, i es donarà preferènci­a a la investigac­ió del SARS-CoV-2 o de virus similars; a la recerca de biomarcado­rs pronòstic de l’evolució de pacients, o a projectes relacionat­s amb la immunitat, el risc de reinfecció o la resistènci­a als tractament­s mèdics.

En l’àrea de big data i intel·ligència artificial es concediran quatre ajuts de 150.000 euros per projecte. En la d’ecologia i veterinàri­a s’atorgaran quatre ajuts de 100.000 euros per projecte. En la d’economia i ciències socials n’hi haurà quatre més de 100.000 euros. I en la d’humanitats, també quatre de 75.000 euros per projecte. La convocatòr­ia es va obrir ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain