La Vanguardia (Català)

‘Música para Sara’, la primera novel·la de l’actriu Vanesa Romero

L’actriu de la sèrie ‘La que se avecina’ publica la seva primera novel·la, ‘Música para Sara”

-

La seva vida es va enfonsar en qüestió de segons. Llavors va començar un camí cap al desconegut en què es va haver d’enfrontar a totes les seves pors. Però no es va ensorrar: era una lluitadora i aquelles adversitat­s la van convertir en una dona forta que va saber trobar la felicitat. És la protagonis­ta de Música para Sara (Suma de Letras. Penguin Random House), la primera novel·la de Vanesa Romero, que va sortir a la venda dijous.

“Ha estat un viatge increïble”, assegura l’actriu. Va escriure aquesta història de ficció l’estiu passat, sense imaginar-se que la Covid-19 la portaria a experiment­ar en la seva pròpia pell les mateixes pors que la Sara: “Vaig emmalaltir de coronaviru­s al principi de la pandèmia –explica–. Llavors se sabien molt poques coses del virus, tot era una incertesa, una bogeria d’informacio­ns, i van aflorar totes les meves pors, perquè a més soc asmàtica”. I continua: “Em vaig haver d’aïllar i treballar molt la ment i meditar, per mantenir la calma. T’adones que ets més vulnerable del que pensaves i les teves prioritats canvien completame­nt”. Així va renéixer una Vanesa Romero forta, creativa i cuinera: “Sempre he estat partidària de la cuina saludable, i aquests dies a casa he aconseguit elaborar dònuts sense sucre”.

Música para Sara va néixer, en realitat, fa quatre anys, quan Romero va publicar Reflexione­s de una rubia, basat en el seu blog d’autoajuda: “Vaig pensar en l’estructura, però no m’atrevia a desenvolup­ar-lo més i el vaig guardar. L’any passat el meu editor em va animar a publicar un segon llibre i llavors li vaig explicar la idea de la Sara, i per a sorpresa meva em va dir ‘vull això’”, explica qui va ser model i miss Alacant 1998. “El més complicat va ser trobar els personatge­s, que fossin rics en matisos i fer girs perquè la història enganxi... Em fixo en els guions que estudio, i des de petita escric contes, un diari... però una novel·la són paraules majors”, afirma.

Per sentir-se més còmoda, Vanesa Romero ha recorregut a algunes vivències pròpies: “La Sara fa atletisme perquè vaig viure dedicada a aquest esport durant set anys, i això m’ha aportat una disciplina que l’aplico en tot el que faig tant en la meva vida personal com en la feina”. “La Sara fuig de la seva Barcelona natal als 18 anys per instal·larse a Madrid –continua–. Jo també vaig deixar la meva ciutat, Alacant, i me’n vaig anar a Madrid. Però a diferència del personatge jo era feliç, i vaig rebre el suport total dels meus pares”. La música que dona títol a la

La intèrpret alacantina, que dijous farà 42 anys, ha aconseguit superar el coronavius

novel·la prové de la seva parella actual, el compositor i bateria del grup Showpay, Albert Eeleen, (nom artístic d’Alberto Jiménez), que ha creat el tema Te esperaré. Segons Romero aquesta cançó és fonamental en la història, i els lectors la poden escoltar a través d’un codi QR, que conté el llibre.

La declaració de l’estat d’alarma l’ha obligat a cancel·lar el rodatge del curt Un día de mierda, escrit i dirigit per ella. També es va ajornar l’enregistra­ment dels quatre últims capítols de la temporada 12 de la sèrie La que se avecina (que ahir es va estrenar a Amazon Prime Video).

“Aquest dilluns per fi vam reprendre el rodatge. Tots en teníem moltes ganes per tornar a la normalitat, però va ser molt estrany guardant la distància i sense poder abraçarnos”, explica l’actriu, que no sap si tot això obligarà a modificar algunes trames. Romero forma part del repartimen­t des del principi com Raquel Villanueva, la guapa de l’edifici: “Després de tants anys interpreta­nt-la, la Raquel té molt de mi”, assegura. Precisamen­t Alberto Caballero, un dels creadors de la sèrie, va ser parella i marit de Romero, fins al 2012. Ella manté una gran amistat amb les seves companyes Cristina Medina (Nines), Eva Isanta (Maite) i Macarena Gómez (Lola). “A més d’estar juntes en gairebé totes les escenes compartim camerino, i allà arreglem el món, tot i que els seus personatge­s de vegades em treuen de polleguera”.

Com a la Raquel, a Vanesa Romero també la comença a amoïnar el seu rellotge biològic, ja que li agradaria ser mare. Dijous farà 42 anys: “Els últims aniversari­s no els he celebrat perquè preferia la introspecc­ió, repassar com havia viscut i plantejar-me com volia viure. Però aquest any, després de patir el coronaviru­s, crec que ho celebraré”.

 ??  ??
 ?? SUMA DE LETRAS ??
SUMA DE LETRAS
 ?? ALBERT JIMÉNEZ ?? POLIFACÈTI­CA
A dalt, Vanesa Romero a La que se avecina, en què interpreta la Raquel, amb Víctor Palmero (Alba) i Cristina Medina (Nines). A l’esquerra amb la seva parella, el músic Alberto Jiménez, i a la dreta amb la seva primera novel·la, Música para Sara
ALBERT JIMÉNEZ POLIFACÈTI­CA A dalt, Vanesa Romero a La que se avecina, en què interpreta la Raquel, amb Víctor Palmero (Alba) i Cristina Medina (Nines). A l’esquerra amb la seva parella, el músic Alberto Jiménez, i a la dreta amb la seva primera novel·la, Música para Sara
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ??  ?? ISABEL CLARÓS
ISABEL CLARÓS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain