La Vanguardia (Català)

Agradable amb tempesta de tarda

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Amitjà termini, uns quinze dies més o menys, l’atmosfera vol regirar-se, anticiclon­s i borrasques entraran en lluita, prenent posicions poc habituals per a les dates, amb una inestabili­tzació del temps que podria ser notable durant alguns períodes de la primera quinzena de juny. Però de moment aquesta inestabili­tat serà discreta, permetent un cap de setmana amb algunes tempestes en zones de muntanya, però globalment serà bastant tranquil. A destacar l’absència de calors intenses. De fet els avancem, encara amb la prudència que mereix el comentari, que a finals de la propera setmana podríem tenir una entrada d’aire fresc i inestable.

CATALUNYA

Matí assolellat amb alguns núvols i tarda amb tempestes locals al Pirineu, sense avançar massa cap al sud, com va ocórrer ahir. Temperatur­a en lleuger descens. Demà una massa de núvols del sud anirà avançant, però no arribarà a Catalunya fins a la tarda, domini del sol i algunes tempestes a partir de migdia al Pirineu. Temperatur­a sense canvis. Dilluns la possibilit­at de xàfecs i alguna tempesta s’estén a nombroses zones, sempre de forma dispersa, dia insegur i millor el paraigua a mà. Temperatur­a sense canvis i sense calors intenses a la vista. Veurem com evoluciona la situació, les tempestes podrien guanyar extensió a finals de setmana.

ESPANYA I EUROPA

Cap de setmana amb freqüents xàfecs de tarda a la meitat est del continent, també a Itàlia, poca pluja a la resta. A Espanya avui alguns xàfecs a Galícia amb núvols en augment pel sud. Demà lleugeres precipitac­ions al voltant del Golf de Cadis, que poden ser de fang, tempestes al terç nord. De dilluns a dimecres continuara­n les tempestes al terç nord, posteriorm­ent la inestabili­tat es podrà generalitz­ar. Calor moderada que fins i tot anirà a menys. A partir de dimecres, descens de la temperatur­a a tota la façana atlàntica, des d’Escòcia i Dinamarca fins a Holanda i França.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain