La Vanguardia (Català)

Museus i arxius de Barcelona reobren la setmana que ve

- ASTRID MESEGUER

Després de dos mesos i mig tancats per l’emergència sanitària del coronaviru­s, els centres culturals catalans comencen a reprendre de mica en mica l’activitat a partir del mes de juny. Si dilluns que ve dia 1 reobre el CaixaForum, a partir de dimarts serà el torn dels museus, arxius, sales d’exposicion­s municipals i deu bibliotequ­es de Barcelona, segons va anunciar ahir l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Això sí, la reobertura implicarà nous horaris, control d’aforament reduït a un terç de la capacitat habitual i una promoció d’un 50% de descompte sobre el preu de l’entrada.

El 2 de juny tornaran a obrir les portes al públic el Museu del Disseny, el Museu Etnològic i de Cultures del Món a les dues seus, el Frederic Marès, el Castell de Montjuïc, el Museu d’Història (Muhba), el Born Centre de Cultura i Memòria, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i la sala d’exposicion­s de l’Arxiu Fotogràfic. Per a aquest mateix dia s’incorporar­an les deu bibliotequ­es capçaleres de cada districte de la ciutat. Els usuaris encara no hi podran accedir, però sí que s’admetrà la tornada de documents a les bústies exteriors i es podrà reservar i demanar cita prèvia per passar-los a recollir.

El dimecres 3 serà el torn del Macba (Museu d’Art Contempora­ni de Barcelona), i a partir del dijous 4 els museus de la Generalita­t i de l’Ajuntament de Girona reobriran al públic conjuntame­nt. Agrupats a la xarxa Gironamuse­us, el Museu d’Arqueologi­a de Catalunya, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó oferiran una promoció especial amb entrada gratuïta principalm­ent fins al 18 de juny. També estarà en actiu el Bòlit,

Els museus de la Generalita­t i de l’Ajuntament de Girona obren el dia 4 conjuntame­nt

el Centre d’Art Contempora­ni de Girona. Tots han adaptat les instal·lacions per satisfer les mesures de seguretat i higiene necessàrie­s.

Les sales d’exposicion­s municipals de Barcelona estaran disponible­s a partir del 9 de juny. El mateix dia que el Museu de la Música, coincidint amb la resta de serveis de l’Auditori. El Museu de Ciències Naturals i el Jardí Botànic hauran d’esperar que s’implementi la fase 2 del procés de desescalad­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain