La Vanguardia (Català)

La batalla que ve

Tebas vol començar el curs vinent el 12 de setembre, gairebé sense pretempora­da

- LUIS BUXERES

El futbol es troba immers en la batalla més cruenta de la seva història. El coronaviru­s ha detingut de cop una indústria que semblava imparable i ara tots els esforços estan dedicats a tornar a engegar el motor. Amb la Bundesliga com a exemple, gairebé totes les grans lligues ja han dissenyat el seu pla d’atac. Només la francesa va abandonar el combat abans d’hora. “Som idiotes?”, es qüestionav­a L’Équipe en portada. El 17 de juny tornarà la Premier amb un City-Arsenal com a plat fort. I el 20 ho farà la Serie A, que ha tingut més paciència que la Ligue 1 i podrà concloure el curs.

A Espanya, ahir el Consell Superior d’Esports (CSD) oficialitz­ava les dates que Javier Tebas, president de LaLiga, ja havia deixat caure. El torneig es reprendrà l’11 de juny amb un

Sevilla-Betis i conclourà el cap de setmana del 18 i 19 de juliol, sempre que la situació sanitària ho permeti i no torni a fer estralls en la competició. Seran 110 partits en un espai de 39 dies, una marató sense igual per a un escenari sense igual.

El combat a la Península no ha estat fàcil, amb LaLiga i la

Reial Federació Espanyola de Futbol sempre en bàndols oposats. Finalment, gràcies a la mediació del CSD, s’ha signat la pau. “Sota l’empara del codi de conducta signat entre les parts es conclou que no hi haurà problemes ni dificultat­s per concretar dies de joc i horaris”, sentenciav­en des de l’Executiu.

Amb tots els esforços focalitzat­s en la tornada a la competició, però, a establir les mesures sanitàries necessàrie­s i a formar un calendari equitatiu per a tots els equips, ahir Javier Tebas dibuixava un nou camp de batalla, per si amb l’actual no n’hi hagués prou. “Començarem la temporada que ve el 12 de setembre”, remarcava en un fòrum organitzat per Marca. Una data que pot semblar apropiada a primera vista, però que fa tota la pinta que generarà un debat enorme i no poques polèmiques, especialme­nt des del bàndol dels futboliste­s.

El mes d’agost està reservat per a l’acabament de la Champions League. Malgrat que la UEFA encara no ha fet oficials les dates definitive­s, el president del Lió, Jean-Michel Aulas, deixava caure fa uns dies el calendari amb què estan treballant a Nyon. El 7 d’agost es regats prendria la màxima competició continenta­l i el 29 d’agost se’n disputaria la final, un partit en què també hi podria haver novetats, ja que Istanbul, la seu triada en un principi, hi podria renunciar si es juga sense públic.

Més enllà que aquest calendari pugui patir alguna lleugera variació, si algun equip espanyol aconseguei­x arribar la final amb prou feines tindria 13 dies abans de l’inici de la pròxima temporada. Qualsevol planificac­ió habitual saltaria feta miques. No hi hauria temps per donar vacances als futboliste­s ni per fer una pretempora­da. És evident que Barça, Reial Madrid i Atlètic ja es veuran obli

110 PARTITS EN 39 DIES El CSD va oficialitz­ar ahir que la Lliga es reprendrà l’11 de juny i s’acabarà el 18 i 19 de juliol

JAVIER TEBAS “Començarem la pròxima temporada el 12 de setembre, però el que és important és quan podrem acabar aquesta” “Els clubs espanyols pel cap baix perdran 700 milions d’euros, i això caldrà recuperar-ho” “El 2021 tornarem a la normalitat normal; no hi haurà un abans i un després, com es diu”

a dissenyar un pla físic especial entre les gairebé tres setmanes que hi haurà entre el final de la Lliga Santander i la tornada de la Champions. El trencaclos­ques és monumental.

Al marge del ball de dates, Tebas, que va confirmar que hi haurà so “virtualitz­at” en les retransmis­sions televisive­s, va voler subratllar que “no hi haurà un abans i un després, com sento dir als malastrucs. El 2021 tornarem a la normalitat normal”. A més, va revelar una xifra preocupant: “Que tornem no vol dir que no tinguem unes pèrdues milionàrie­s. Els nostres clubs perdran com a mínim 700 milions d’euros, i això caldrà recuperar-ho. En aquesta empenta serà bo que hi siguin els que han cregut en la indústria des del principi”.

Les batalles de present i futur estan a l’ordre del dia en el futbol espanyol.

 ?? FCBARCELON­A ?? Gerard Piqué prenent-se un descans durant l’entrenamen­t d’ahir del FC Barcelona
FCBARCELON­A Gerard Piqué prenent-se un descans durant l’entrenamen­t d’ahir del FC Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain