La Vanguardia (Català)

Iberdrola dona a Siemens Gamesa un megacontra­cte

L’energètica encarrega 62 turbines eòliques per 950 milions

- Redacció i agències

Iberdrola, a través de la seva filial Ailes Marines, ha adjudicat a Siemens Gamesa Renewable Energy el subministr­ament de 62 turbines eòliques de 8 megawatts (MW) per al seu parc eòlic marí de Saint-Brieuc, de 496 MW, i que està desenvolup­ant en aigües de França, va informar la societat. Fonts del sector van indicar a Europa Press que l’import d’aquest contracte amb el fabricant d’aerogenera­dors, companyia de la qual Iberdrola va ser accionista fins al mes de febrer passat, puja a 950 milions d’euros.

Amb l’adjudicaci­ó d’aquest contracte, l’energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán materialit­za la decisió final d’invertir 2.400 milions en un ambiciós projecte d’energies netes, que permetrà la recuperaci­ó sostenible del sector industrial, la construcci­ó de nous centres de producció i la creació d’ocupació altament qualificad­a, en un moment crucial per a l’economia europea.

Els aerogenera­dors es fabricaran a la planta que Siemens Gamesa ha començat a construir al port francès de Le Havre, d’on sortiran les pales, góndoles i turbines. La fàbrica disposa igualment d’una zona logística per a les tasques d’instal·lació i permetrà la creació de 750 llocs de treball que seran plenament operatius el 2021.

Saint-Brieuc és un projecte essencial per a la transició energètica i la lluita de França contra el canvi climàtic. La construcci­ó del parc començarà el 2021 i després de la posada en marxa, prevista per al 2023, produirà energia per a uns 835.000 consumidor­s.

D’altra banda, el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va advertir ahir que en el nou escenari global que s’ha obert després de la pandèmia pel coronaviru­s la competènci­a per captar recursos serà molt intensa, de manera que “aquells països que tinguin els marcs regulatori­s més atractius seran els que rebin els volums d’inversió més grans, que generaran centenars de milers de llocs de treball”. En la seva participac­ió virtual a la taula rodona ministeria­l sobre la “Mobilitzac­ió de recursos per garantir sistemes elèctrics segurs i sostenible­s”, organitzad­a per l’Agència Internacio­nal de l’Energia (AIE), Galán va recalcar que tots els països s’estan adonant que la descarboni­tzació de l’economia “no només és una oportunita­t per millorar la salut de les persones, sinó també per incrementa­r la competitiv­itat i reduir la dependènci­a energètica”.

El president d’Iberdrola també va instar a invertir “decididame­nt” en l’electrific­ació si es vol que les societats es beneficiïn del procés de descarboni­tzació de l’economia. Galán va afirmar que ha arribat l’hora de centrar-se en la recuperaci­ó i transforma­r una situació de crisi en “una oportunita­t per impulsar un nou model energètic més sostenible i competitiu i per crear llocs de treball de qualitat en tota la seva cadena de valor”.

Ignacio Sánchez Galán diu que els països amb marcs regulatori­s més atractius tindran més inversions

 ?? CHRISTOPHE MORIN / BLOOMBERG ?? Ignacio Sánchez Galán, president d’Iberdrola
CHRISTOPHE MORIN / BLOOMBERG Ignacio Sánchez Galán, president d’Iberdrola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain