La Vanguardia (Català)

Adolfo Domínguez cedeix la presidènci­a a la seva filla Adriana

-

Adolfo Domínguez, president i principal accionista del grup Adolfo Domínguez des de fa 28 anys, ha decidit consumar el relleu generacion­al en la companyia, renunciant a la presidènci­a i donant suport a l’elecció de l’actual consellera delegada, la seva filla Adriana Domínguez, com a nova presidenta executiva de la companyia.

Adriana Domínguez ostentarà els dos càrrecs. És consellera de l’empresa des del 2016 i des de juliol del 2017 el consell va delegar en ella tots els poders executius, primer com a directora general i després com a consellera delegada (des de juliol del 2019).

Després de més de dues dècades com a president, Adolfo Domínguez Fernández, el principal accionista de la companyia amb un 31,5% del capital, ha decidit deixar el càrrec, encara que roman com a conseller dominical.

Adriana Domínguez, filla gran del fins ahir president, ha protagonit­zat la nova etapa de la companyia. Economista de formació, és la tercera generació de l’empresa fundada pels seus avis el 1950. Des de fa quatre anys ha aconseguit renovar completame­nt la gestió de la companyia, en tàndem amb l’actual director general, Antonio Puente. El nou equip de direcció ha recuperat per a la firma un resultat operatiu positiu després de deu anys en pèrdues, aconseguin­t incrementa­r les vendes totals i especialme­nt la rendibilit­at de les vendes per botiga i del comerç en línia, amb xifres de creixement de dos dígits. La nova presidenta executiva haurà d’afrontar una de les etapes més complexes de la companyia, marcada per la recessió econòmica provocada per la Covid-19. El grup compta amb 391 punts de venda a 22 països –el 52% de la xarxa fora d’Espanya– i va facturar 112 milions d’euros en l’últim exercici auditat (2018-2019).

 ?? PUNTO GA / M. RIOPA ?? Adolfo i Adriana Domínguez
PUNTO GA / M. RIOPA Adolfo i Adriana Domínguez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain