La Vanguardia (Català)

Grifols: inversió de 130 milions al Vallès

L’empresa compra un solar i construirà una nova fàbrica a Lliçà

- ROSA SALVADOR

El grup Grifols va anunciar ahir que invertirà 130 milions d’euros en la primera fase de l’ampliació de la seva fàbrica de Parets del Vallès al municipi limítrof de Lliçà de Vall. Per això, la companyia ha comprat una parcel·la de 47.274 metres quadrats on preveu ubicar una planta de la divisió de biociència i ampliar la capacitat productiva de la seva fàbrica d’equips diagnòstic­s.

L’empresa va explicar que es tracta d’un terreny situat a la zona de Can Gurri, de Lliçà de Vall, contigu al polígon industrial Llevant de Parets del Vallès, on Grifols va obrir la seva primera planta el 1972. Grifols preveia comprar els terrenys el 2018, però l’operació es va anar endarrerin­t per problemes administra­tius. Les obres d’urbanitzac­ió i reparcel·lació del nou polígon ja han començat.

La inversió inclou tant la compra del terreny i la construcci­ó de l’immoble com l’equipament de la fàbrica. La nova fàbrica de Lliçà forma part de la inversió de 1.400 milions d’euros en instal·lacions productive­s que Grifols preveu realitzar entre el 2018 i el 2022 a tot el món.

El 66% d’aquestes inversions aniran destinades a la divisió de biociència, que produeix els hemoderiva­ts de la companyia; el 10%, a la de diagnòstic i el 3%, a la d’hospital.

La companyia va explicar a la seva junta general del 2019 que el 60% del seu pla d’inversions s’utilitzarà per construir noves fàbriques, mentre que el 40% restant serà per mantenir actualitza­des les ja existents. A Espanya el grup preveu invertir en aquest quadrienni 300 milions d’euros.

Amb l’ampliació de la fàbrica de Parets, la companyia vol donar resposta al creixement orgànic de la demanda dels seus productes, i assegurar-se que té instal·lacions productive­s suficients per poder atendre’l a llarg termini.

El vicepresid­ent global d’instal·lacions de Grifols, Ricard Bronchud, va assegurar en un comunicat que la compra d’aquest terreny “forma part del nostre compromís amb la inversió local i amb generar ocupació qualificad­a al territori, en el qual tenim presència des de fa gairebé cinquanta anys”. El grup preveu continuar creixent a la zona, en la qual “estarem atents a noves oportunita­ts d’expansió que puguin sorgir”, va afegir.

Sònia Farrés, regidora de Territori de l’Ajuntament de Lliçà de Vall, va destacar que l’obertura d’una nova fàbrica “és una gran oportunita­t de desenvolup­ament per a la zona, especialme­nt des del punt de la creació d’ocupació i la reactivaci­ó econòmica”.

Grifols compta amb més de 24.000 empleats en 30 països, i les seves fàbriques més importants són ara als Estats Units, on hi ha també la majoria dels centres de donació de plasma de què obté la matèria primera per als seus fàrmacs.

El grup destinarà 1.400 milions en quatre anys a ampliar les seves fàbriques arreu del món

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? La planta de Grifols a Parets del Vallès creixerà als nous terrenys de Lliçà de Vall
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU La planta de Grifols a Parets del Vallès creixerà als nous terrenys de Lliçà de Vall

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain