La Vanguardia (Català)

‘Lloguem motos on line a tot el món’

JOSEP M. TORRES, fundador i CEO de Rental Motorbike i Next Motorbike

-

Josep M. Torres ha convertit dues passions –les motos i viatjar– en dos negocis: Rental Motorbike, plataforma de lloguer de motos, i Next Motorbike, empresa importador­a i distribuïd­ora de motos elèctrique­s.

Com se’ls ocorre fer una plataforma de lloguer de motos?

Teníem una agència de viatges, Viaje en moto, i el 2013 vam veure que el client prefereia anar al seu aire i no en un viatge organitzat. Detectem que al mercat no hi ha cap plataforma que agrupi les empreses que lloguen motos, les ordeni i compari, i creem Rental Motorbike. Avui tenim 800 empreses a liades de 91 països.

Què els diferencia de la competènci­a?

La globalitat. El nostre és un negoci local, que neix a Manresa, i es converteix en global: lloguem motos on line a tot el món; el 85% dels clients són estrangers.

Com han aconseguit créixer?

Vam ser els primers en organitzar l’oferta i internet ens ho va reconèixer.

Quan aposten per la moto elèctrica?

El 2014, quan ens sorgeix l’oportunita­t de ser importador­s per a Espanya i Portugal de motos elèctrique­s. Avui tenim acords amb 23 botigues distribuïd­ores i estem potenciant Next Motorbike com a xarxa de franquície­s multimarca on el leif motiv és la mobilitat elèctrica.

Com els ha afectat la Covid-19?

Pel que fa a Rental Motorbike va ser demolidor en un inici, però ara ja hem recuperat al 50% de la plantilla i el 30% de les vendes.

Han hagut de demanar algun tipus d’ajut?

Per sort, la nostra salut nancera és bona gràcies a la rapidesa amb què hem crescut. Així i tot, entitats com BBVA ens estan ajudant i les 23 botigues franquicia­des poden accedir a bones condicions creditície­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain