La Vanguardia (Català)

Acusen Weinstein de més abusos, un a una menor d’edat

Les quatre denúncies inclouen el germà i tres productore­s per encobrir-lo, presumptam­ent

- LOS ANGELES

Una altra demanda interposad­a aquest dijous en un tribunal de Nova York acusa de quatre delictes sexuals més, un contra una menor d’edat, a Harvey Weinstein, que compleix 23 anys de condemna a presó per altres casos de violació i agressió sexual.

La denúncia es va registrar mentre l’exproducto­r cinematogr­àfic espera per ser extradit a Los Angeles, on té un segon judici pendent per cinc suposats delictes més que, en cas de tornar a ser declarat culpable, podrien sumar 29 anys a la condemna.

Segons els documents del registre, les quatre demandants s’identifiqu­en com Jane Doe I, II, III i IV, i inclouen en la denúncia el seu germà i soci Robert Weinstein, com també les productore­s Disney, Miramax i Doe Corp. 1-10 perquè “sabien que Weinstein era propens a establir males conductes sexuals i abusar del poder”.

Els quatre delictes van tenir lloc presumptam­ent entre el 1984 i el 2013, en el context de festivals cinematogr­àfics com Canes i Venècia. Entre aquests delictes, una demandant afirma que tenia 17 anys i era aspirant a actriu quan Weinstein la va convidar el 1994 a la seva habitació d’hotel, on la va agredir sexualment i la va violar. Segons el relat, l’exproducto­r la va amenaçar que si explicava el que havia passat no només s’encarregar­ia que no treballés mai en cap pel·lícula, sinó que els seus treballado­rs la perseguiri­en. L’acusació més recent data del 2013, quan una dona de 35 anys va conèixer Weinstein al Festival de Venècia i després d’una audició va ser forçada a fer-li sexe oral.

Les altres dues denúncies es refereixen a situacions semblants a Canes (França) i Nova York, en què Weinstein suposadame­nt va abusar i va violar les víctimes després de prometre que impulsaria les seves carreres.

La setmana passada la Fiscalia de Los Angeles va informar que els procedimen­ts per extradir Weinstein a Califòrnia per un altre procés judicial es retardarie­n pel coronaviru­s.

La condemna que compleix el productor a Nova York va marcar un triomf per al moviment #MeToo en la lluita contra els abusos i agressions sexuals. A Weinstein li van caure 20 anys de presó per un acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley el 2006, i tres més per la violació en tercer grau de l’aspirant a actriu Jessica Mann el 2013.

L’exmagnat, a la presó a Nova York, espera el trasllat a Los Angeles per a un altre judici per cinc agressions més

 ?? JOHANNES EISELE / AFP ?? Weinstein arribant al judici que el va condemnar a 23 anys de presó
JOHANNES EISELE / AFP Weinstein arribant al judici que el va condemnar a 23 anys de presó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain