La Vanguardia (Català)

Un assassinat masclista a Esplugues eleva a 20 les víctimes des del gener

-

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Badalona la parella de la dona de 38 anys assassinad­a hores abans, cap a les 7 del matí, al seu domicili d’Esplugues de Llobregat. El cos de la dona va ser trobat a l’immoble que compartien, al barri de Can Vidalet, amb signes de violència compatible­s amb un cas de violència de gènere, segons fonts de la investigac­ió. El company, de 51 anys i nacionalit­at espanyola, havia fugit del domicili després de la presumpta agressió mortal a la dona, que va tenir lloc després d’una forta discussió en un modest pis del carrer de la Menta, segons va informar la Ser.

La Josefa, com es deia la víctima, és el segon cas de violència masclista aquest any a Esplugues i la 20a dona assassinad­a a Espanya aquest 2020; la quarta per aquests motius des que va començar l’estat d’alarma, el 14 de març; un període en què han crescut els casos (25%) i les trucades per demanar ajuda (un 60%). L’anterior agressió mortal va passar fa només tres dies, dimecres a l’Escala, on una dona de 65 anys, de nacionalit­at belga, coneguda a la població perquè regentava una immobiliàr­ia, va morir apunyalada pel seu marit, de 72, que posteriorm­ent es va suïcidar penjantse d’un arbre, no sense abans cremar el cotxe de la dona.

Els dos anteriors assassinat­s de dones per violència masclista durant el període de confinamen­t van ser a Almassora (Castelló) el 20 de març i a Las Palmas de Gran Canaria el 4 d’abril.

Segons dades del ministeri d’Igualtat, en els cinc mesos d’aquest any ja són 20 les dones assassinad­es a mans de les seves parelles o exparelles, i des del 2003 –any en què es va començar a computar aquesta xacra– el nombre s’eleva a 1.052.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain