La Vanguardia (Català)

Tres milions de la taxa turística per a la reactivaci­ó

L’Ajuntament de Barcelona aposta per projectes que creïn activitat i contribuei­xin a posicionar la ciutat com a destinació segura

- ÓSCAR MUÑOZ

La tornada del turisme no serà ràpida. S’espera que sigui una cursa de fons en què les ciutats competiran per posicionar-se com a destinacio­ns segures. La seva gradual reactivaci­ó anirà de bracet amb la recuperaci­ó de la confiança dels viatgers, que arribaran si la vida local també es normalitza. En aquest context, Barcelona vol potenciar iniciative­s que contribuei­xin a fer que es desperti com a capital atractiva ajudant projectes que destaquin per la innovació, la sostenibil­itat i la promoció exterior, però també vol impulsar el consum local. Així, l’Ajuntament ha aprovat destinar un paquet d’inversions de gairebé 3 milions d’euros (2.792.797 euros), procedents d’una part dels ingressos produïts per la taxa turística del 2019, a projectes que empenyin en aquest sentit.

“La prioritat és establir l’impost sobre les estades en establimen­ts turístics (IEET) al servei de la reactivaci­ó econòmica i, especialme­nt, donar suport a un sector com el turisme, que és un dels més afectats per la crisi, i que genera un volum important de l’ocupació de la ciutat”, va destacar ahir Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives. En aquest sentit, el regidor va assenyalar que les iniciative­s triades “tenen com a primera prioritat articular i projectar Barcelona com a ciutat i destinació turística segura en l’era post-Covid-19”.

Concretame­nt, va continuar Marcé, s’han triat projectes que “estimulin el consum com a mesura de suport al teixit empresaria­l, tant en clau local com orientats al visitant”, i també que “enforteixi­n aspectes de l’activitat turística que són estratègic­s, com la sostenibil­itat, la innovació, la cultura o els valors socials”. Finalment va destacar que també és clau impulsar iniciative­s que serveixin “per consolidar el posicionam­ent internacio­nal de la ciutat sobre els valors que interessa projectar com a ciutat tractora de talent, inversió, turisme de congressos, cultura i esdevenime­nts”.

El paquet inclou ajuts a projectes dedicats al coneixemen­t i a la innovació turística, que rebran globalment 298.000 euros; de suport a esdevenime­nts relacionat­s amb indústries culturals i creatives, entre els quals alguns de gran repercussi­ó que s’han vist directamen­t afectats per la crisi, com el Sónar, el Primavera Sound o el GameLab (405.000 euros), així com el Barcelona Obertura City 2020 (200.000 euros). També rebrà

Els ajuts es destinen a iniciative­s del sector i també a reforçar el consum local o la promoció exterior

finançamen­t la línia de subvencion­s de turisme responsabl­e Impulsem el que fas, en el marc de Barcelona Activa (200.000 euros); el compromís de sostenibil­itat turística BCN Biosphere (200.000 euros); el programa de mediació entre comunitats de veïns i habitatges d’ús turístic (60.497 euros), el Business with Social Value (75.000 euros); el postgrau de turisme LGTBI del CETT (36.300 euros), i el projecte Barcelona Safe City Post Covid-19 (48.000 euros).

La taxa turística també aportarà recursos a campanyes de suport als mercats municipals de la ciutat (250.000 euros); a diverses accions que es duran a terme durant la campanya de Nadal (600.000 euros), que l’Ajuntament vol potenciar aquest any com a catalitzad­ora de la recuperaci­ó comercial; a projectes per promociona­r Barcelona, afavorir-ne la reputació i captar inversions (500.000 euros), i específica­ment per a la capitalita­t mundial alimentàri­a del 2021 (100.000 euros).

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Turistes a la plaça Catalunya el 13 de març, un dia abans de la declaració de l’estat d’alarma
ANA JIMÉNEZ Turistes a la plaça Catalunya el 13 de març, un dia abans de la declaració de l’estat d’alarma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain