La Vanguardia (Català)

“Si no hi ha consum, no tindrem ocupació”

- RAÚL MONTILLA

El Consell d’Empreses Distribuïd­ores d’Alimentaci­ó de Catalunya (Cedac) representa un col·lectiu empresaria­l que acumula 18.000 establimen­ts i 260.000 llocs de feina, que en els moments més durs de la crisi han estat a la primera línia, on continuen. Antoni de Ribera i Rafart és el secretari general del Consell.

Com s’afronta una situació com l’actual?

Des del principi vam tenir molt clar que érem un servei essencial. Vam adaptar totes les nostres empreses. En una situació així és molt important la capacitat d’organitzac­ió, de preveure situacions, la voluntat d’afrontar el que suposava el coronaviru­s... Hem passat moments que es podrien millorar, però hem funcionat, i hem garantit la seguretat dels nostres treballado­rs i els consumidor­s.

I com fer front a la crisi econòmica en potència? L’Administra­ció ha de facilitar la flexibilit­at perquè totes les empreses es puguin adaptar a la recuperaci­ó de la demanda, que serà lenta i progressiv­a. Cal una campanya de reactivaci­ó del consum perquè el sector comercial necessita recuperar totes les pèrdues que hi ha hagut. Si no hi ha consum, no tindrem ocupació. I per activar el consum l’ocupació és una cosa prioritàri­a.

I el turisme?

A Catalunya és un 12% del PIB i representa un 14% de l’ocupació. És fonamental.

Quines mesures fiscals considera necessàrie­s?

Penso en l’impost de begudes ensucrades. No és moment d’introduir noves mesures de pressió fiscal. S’han d’implementa­r mesures de viabilitat, penso en els ICO o en l’ICF: cal ajudar les empreses i els autònoms.

Col·laboració publicopri­vada...

Aquí hem d’anar tots junts. Un de sol no farà res.

 ?? CEDAC ?? ANTONI DE RIBERA
Secretari general del Cedac
CEDAC ANTONI DE RIBERA Secretari general del Cedac

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain