La Vanguardia (Català)

El Govern aconsella temps limitats a les platges

- RAÚL MONTILLA

El comitè de direcció del Procicat va aprovar ahir el nou protocol d’ús de les platges pensat per a la fase 2, quan ja es permet banyar-s’hi, a través del qual recomana als ajuntament­s que limitin el temps màxim dels usuaris a les platges on es prevegi molta afluència de banyistes. El protocol també proposa de dividir la platja per sectors per tenir un control més rigorós de l’aforament.

En aquest sentit, el document, que ha elaborat el Departamen­t de Territori i Sostenibil­itat, proposa que els governs locals posin en platges molt plenes, fins i tot, senyals a la sorra per distribuir l’espai i garantir una distància de seguretat d’almenys dos metres entre banyistes: a cada un li tocarà un espai de quatre metres quadrats.

D’altra banda, el protocol també obre la possibilit­at que es puguin establir franges, torns i zones per a grups d’usuaris, perquè hi hagi una organitzac­ió “tan equitativa com sigui possible”, posant especial èmfasi en menors, persones grans, famílies o persones “amb limitacion­s”.

Els ajuntament­s seran els encarregat­s de vetllar perquè les pràctiques esportives es desenvolup­in sense contacte i que els socorriste­s disposin de material de protecció. També s’ocuparan de desinfecta­r els espais comuns.

Algunes mesures que va establir ahir la Generalita­t ja estan recollides al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de divendres, que dotava de competènci­a els ajuntament­s per poder dur a terme aquests controls.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain