La Vanguardia (Català)

Rafa Nadal anima a visitar Mallorca

El tennista es converteix en el millor reclam turístic per a l’illa balear

-

Rafa Nadal és un apassionat de la seva illa, Mallorca. Ha passat el confinamen­t allà i ha començat a entrenar allà una vegada l’illa balear ha entrat a la fase 2 de la desescalad­a. Sempre que pot, el tennista aprofita l’ocasió per dir meravelles de la seva estimada Mallorca. I aquesta setmana ho ha tornat a fer. Ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials amb què anuncia la reobertura aquest estiu de l’Acadèmia Rafa Nadal, amb totes les precaucion­s necessàrie­s, per descomptat.

L’actual número 2 del món ha convertit el missatge en un cant d’amor per la seva “preciosa illa”. En dos vídeos, un en castellà i un altre en anglès, es poden veure imatges de la seva acadèmia i de racons esplèndids de l’illa. “Mallorca és una illa única i especial. Per mi, un dels llocs més increïbles del món”. Al vídeo també recalca que s’hi farà “esport d’una manera segura”. El tennista ha escrit l’etiqueta #ApoyemosEl­Turismo a les Illes Balears, i hi ha afegit: “i, esclar, a tot Espanya!”.

Ara per ara la temporada profession­al es presenta incerta per a Rafa Nadal, que està pendent del ball de dates que manté l’ATP per als seus grans tornejos de cara al setembre. Però aprofitarà l’estiu per entrenar-se i per dedicar-se a la seva acadèmia de tennis. Amb aquest gest, Nadal es posa a la banda dels que creuen que la temporada turística d’aquest estiu se salvarà, sempre que no hi hagi rebrots, tot continuï evoluciona­nt positivame­nt i si finalment al juliol entren en vigor les mesures per permetre la tornada del turisme.

L’Acadèmia Rafa Nadal, que es va inaugurar el 2017, ha implementa­t mesures i protocols que facin compatible el seu programa amb la seguretat. De fet, la pandèmia ha fet possible que s’introdueix­in aquests protocols amb una experiènci­a directa: més de 80 jugadors alumnes de l’Acadèmia van quedar atrapats a Manacor amb l’estat d’alarma, i la institució n’ha pogut garantir la seguretat i el benestar durant aquest temps de confinamen­t. Així, el campament d’estiu de l’Acadèmia, tant per a espanyols com per a estrangers, ja disposa d’un programa eficaç per a la nova normalitat.

L’aturada de les competicio­ns esportives i el decret de l’estat d’alarma van agafar el tennista a Mallorca, a la mansió que posseeix al costat del mar a Portocrist­o i on viu amb la seva dona, Maria Francisca Perelló, amb qui es va casar l’octubre del 2019. Nadal ha anat explicant totes les activitats que ha dut a terme durant aquest temps, com ara cuinar, entrenar-se a l’aire lliure o jugar amb la seva germana, a través del seu perfil d’Instagram.

El tennista, molt gelós de la seva intimitat, ja va mostrar la casa en un reportatge sobre la seva vida al programa 60 Minutes, de la cadena nord-americana CBS, en què l’esportista passejava per la propietat amb el presentado­r, a qui ensenyava les vistes al mar i explicava que tenia amarrat el seu vaixell al port esportiu que hi ha davant de la mansió. La família Nadal té, a més, altres habitatges situats al terme municipal de Manacor, i el tennista és propietari d’una altra casa a la República Dominicana.

“Mallorca és una illa única i especial; per mi, un dels llocs més increïbles del món”, diu

 ?? INSTAGRAM ?? Confinat a Mallorca
El tennista a la mansió que posseeix al costat del mar a Portocrist­o i on viu amb la seva dona, Maria Francisca Perelló, amb qui es va casar l’octubre del 2019.
INSTAGRAM Confinat a Mallorca El tennista a la mansió que posseeix al costat del mar a Portocrist­o i on viu amb la seva dona, Maria Francisca Perelló, amb qui es va casar l’octubre del 2019.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain