La Vanguardia (Català)

La Urbana dissol quinze botellots cada dia

Les concentrac­ions més nombroses, amb més d’un centenar de joves, són a les platges

- MAYKA NAVARRO

Les ordenances municipals de la ciutat de Barcelona prohibeixe­n el botellot, però és en aquesta època d’emergència sanitària quan la mirada sobre les concentrac­ions multitudin­àries a la via pública estan sota el punt de mira dels agents de seguretat. Durant l’última setmana, amb temperatur­es altes i els locals de lleure nocturn tancats i barrats, la Guàrdia Urbana ha dissolt cada dia una mitjana de 15 botellots. La majoria i més multitudin­aris, amb reunions que poden superar el centenar de joves, tenen les platges com a escenari.

La xifra la va revelar ahir l’intendent en cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, que, acompanyat de Jaume Collboni en funcions d’alcalde, va presentar l’ampliació de les instal·lacions que la policia municipal té a l’espigó del Bogatell i que acullen la unitat de platges.

A més de visitar els nous mòduls prefabrica­ts que permetran una més bona assistènci­a a víctimes de robatori, amb espai habilitat per recollir denúncies, Collboni i Velázquez van repassar les xifres de l’activitat de la unitat de platges durant aquests primers dies d’un estiu atípic i inusual, sense gairebé visitants i amb les restriccio­ns a què obliga sanitària.

En l’apartat dels botellots, l’intendent va explicar que en només una setmana els agents havien presentat 190 denúncies a participan­ts en diferents punts de la ciutat. I va detallar la seqüència de com estan actuant els policies davant aquest fenomen creixent en la majoria dels espais públics de tots els barris.

Tant si és a partir de les alertes de veïns que truquen al 112 com si són detectats per les patrulles, els agents s’acosten primer a la reunió i adverteixe­n que el botellot està prohibit a tota la ciutat, i molt més en aquests temps en què a més es converteix­en en una temeritat sanitària. “Si col·laboren i es dissolen tot acaba aquí”, va indicar el cap de la Guàrdia Urbana. El problema apareix quan les persones es resisteixe­n a abandonar el lloc, s’enfronten als agents o són reincident­s perquè no és la primera vegada que se’ls adverteix. “Llavors es denuncia”, va indicar l’intendent Velázquez.

Les platges de Barcelona han vist reduïda la capacitat en més de 20.000 banyistes menys i s’han quedat amb un aforament de 32.000 persones repartides en tot el litoral, que amb prou feines s’omple cada dia. Aquesta baixada en picat ha vingut acompanyad­a d’un descens dels delictes, que en el conjunt de la ciutat ha estat de més d’un 40%. Malgrat el descens, el litoral continua sent l’objectiu primordial de la policia municipal, que aquest any incideix amb més contundènc­ia contra la venda ambulant i especialme­nt de productes que impliquen un risc sanitari, com ara llaunes, mojitos casolans o menjar. Per això en tot just cinc setmanes,

La policia municipal centra els esforços en el compliment de les normes sanitàries

L’espigó del Bogatell acull una ampliació de les dependènci­es de la unitat de platges

i malgrat l’escassa activitat, els agents han presentat 3.843 denúncies a venedors ambulants, la majoria llauners, a qui han confiscat 29.000 llaunes.

A les platges també hi ha hagut 14 detencions per furts i algun robatori violent. Precisamen­t, a les noves dependènci­es de la unitat de platges una de les primeres coses que han arribat són l’equip del furt. Una bossa amb el logotip de l’Ajuntament de Barcelona que conté una samarreta, uns pantalons, unes xancletes i un val per a dos viatges del transport públic. El material es lliura a les víctimes de robatori que es queden literalmen­t amb el que porten posat per l’acció dels profes

 ??  ??
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Vigilància. Una parella d’agents de la Guàrdia Urbana, ahir a la platja del Bogatell
LLIBERT TEIXIDÓ Vigilància. Una parella d’agents de la Guàrdia Urbana, ahir a la platja del Bogatell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain