La Vanguardia (Català)

Els Sumarroca demanen que s’arxivi el cas Pujol

- CARLOTA GUINDAL

Els empresaris catalans Carlos Sumarroca Claverol, i el seu pare, Carlos Sumarroca Coixet, han sol·licitat l’arxivament de la seva imputació en el cas Pujol. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha finalitzat la instrucció i ha considerat que hi ha indicis que la família Sumarroca, copropietà­ria d’un dels principals grups constructo­rs de Catalunya adjudicata­ris d’obra pública, es va beneficiar de la relació amb la família Pujol per obtenir contractes.

En el recurs presentat a l’Audiència, i a què ha tingut accés La Vanguardia, s’afirma que “res hi ha que justifiqui” les afirmacion­s de la Policia i del jutge. A parer seu, es tracta d’una “simple declaració de principis voluntaris­ta que la investigac­ió no ha pogut completar amb cap indici que hi doni suport”. El magistrat ha posat a la lupa judicial cinc operacions mercantils entre les empreses de Sumarroca i el fill gran de l’expresiden­t català, Jordi Pujol Ferrusola, que a parer seu, van ser “simulades sense cap lògica econòmica” i com a contrapart­ida a les adjudicaci­ons públiques.

En el recurs firmat pel lletrat Diego Artacho, adverteixe­n que aquestes operacions han estat degudament explicades, documentad­es i declarades”. “És una afirmació gratuïta, no avalada per ni un sol indici i rebatuda per múltiples contraindi­cis”, adverteixe­n. Consideren que hi ha una “absència absoluta” d’indicis i expliquen que mantenir la imputació per la “suposada” relació d’amistat entre Sumarroca Coixet i Pujol i Soley suposa incórrer en un “dret penal d’autor”, és a dir, que la imputació està fonamentad­a en circumstàn­cies personals i familiars i no pas en indicis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain