La Vanguardia (Català)

A la Fiscalia un local càntabre amb personal malalt

- Agències SANTANDER

El Govern de Cantàbria traslladar­à a la Fiscalia una acta per denunciar un restaurant de Comillas on cinc treballado­rs han donat positiu per Covid-19 i set empleats més –que també estaven treballant– són contactes estrets, i on la Guàrdia Civil va detectar activitat malgrat que haurien d’haver estat aïllats.

El conseller de Sanitat de Cantàbria, Miguel Rodríguez, va explicar ahir que, tot i que els treballado­rs d’aquest restaurant havien de fer aïllament com a mesura de prevenció, la Guàrdia Civil hi va detectar activitat dimecres, amb nou d’ells al local, motiu pel qual va aixecar acta que es traslladar­à a la Fiscalia.

“No complir l’aïllament quan ets positiu, i més en el cas de treballado­rs que atenen el públic, podria ser constituti­u de delicte contra la salut pública”, ha advertit Rodríguez, que ha afegit que, al seu torn, a Salut Pública es tramitarà un expedient sancionado­r.

A més a més, el titular de Sanitat de Cantàbria ha recordat que el protocol a escala estatal estableix que els contactes estrets d’un contagiat s’han de sotmetre a una prova PCR per determinar si són o no positius per a Covid-19 i han de mantenir-se en quarantena fins que es tingui el resultat, ja que de vegades un test que inicialmen­t dona negatiu “és positiu més tard”. Per aquest motiu, es recomanen deu dies de quarantena.

A Cantàbria en aquest moment hi ha 12 brots actius, majoritàri­ament “intrafamil­iars”, relacionat­s amb reunions o celebracio­ns en què han participat persones no convivents. Cap de més de deu persones, i n’hi ha dos que no són conseqüènc­ia de reunions familiars: el de la residència de Liencres (Piélagos) i el del restaurant de Comillas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain