La Vanguardia (Català)

Les trucades al 112 per molèsties i soroll al carrer creixen un 40%

-

sionals del robatori. “Ningú es pot imaginar com t’ho agraeix una víctima a qui han plomat quan li dones una peça de roba neta perquè es protegeixi”, indica el sergent.

Les noves dependènci­es de la platja amplien l’espai de la Guàrdia Urbana destinat a les recollida de denúncies, que hauria de començar a funcionar aquest estiu compartint aquesta tasca amb els Mossos d’Esquadra de Barcelona.

Velázquez ha indicat que la nova realitat sanitària en aquest estiu atípic sense visitants a Barcelona havia provocat altres fenòmens sobre els quals els seus agents estan molt atents. Per exemple, han pujat un 40% les trucades al 112 per alertar de sorolls i molèsties a la via pública. Molts d’aquests conflictes d’incivisme provenen dels botellots a les places als districtes sense mar, i s’han incrementa­t els últims dies amb la pujada estratosfè­rica de les temperatur­es, que convertia alguns pisos en espais asfixiants.

El control de les mesures de seguretat sanitària, de vegades advertint o denunciant per no utilitzar la mascareta, és una altra de les ocupacions principals de la policia municipal en aquests moments, en què ha rebut el reforç de 200 nous policies acabats de sortir de l’acadèmia.

Collboni va aprofitar la compareixe­nça per felicitar la feina de la Guàrdia Urbana al llarg dels últims mesos extraordin­aris de la pandèmia, i va assegurar que l’equip de govern municipal estava “molt orgullós” de la feina dels policies. No va voler entrar a valorar les raons per les quals finalment les policies municipals i l’autonòmica no compartira­n les dependènci­es de la Rambla per recollir denúncies als nous locutoris que s’han habilitat a l’entrada. “L’important és que la Guàrdia Urbana àmplia la seva capacitat i que els Mossos d’Esquadra responen a una vella exigència dels comerciant­s i veïns de l’Eixample de tenir una comissaria propera on poder anar quan ho necessitin. Tot suma i la ciutat hi surt guanyant”, va assenyalar.

La pressió als llauners no cessa malgrat la davallada de l’activitat, i se n’han denunciat 3.843

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Dos agents en vehicle; a les platges hi ha hagut 14 detencions
LLIBERT TEIXIDÓ Dos agents en vehicle; a les platges hi ha hagut 14 detencions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain