La Vanguardia (Català)

El decret de turisme enfronta ERC i Colau

- L. BENVENUTY

El decret de turisme de Catalunya de la Generalita­t està enfrontant l’executiu de l’alcaldessa Ada Colau i el grup municipal d’ERC. Les dures crítiques de les últimes hores dels comuns a la regulació del lloguer d’habitacion­s d’un pis propi aprovada dimarts pel Govern va acabar d’exasperar els regidors republican­s, que després van acusar el govern municipal de practicar la demagògia per desviar l’atenció d’altres qüestions.

Van ser la regidora d’Habitatge, Lucia Martín, i la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, les primeres a treure l’artilleria pesant i assenyalar via Twitter que la Generalita­t havia disposat un decret que no defensava el dret a l’habitatge i que, a sobre, estava fet a mida dels interessos d’Airbnb. La mateixa alcaldessa Colau es va afegir després a aquests atacs i va exigir al Govern que rectifiqui i tiri enrere el decret.

Llavors el portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas, va respondre als comuns que el decret estableix que, pel que fa al lloguer d’habitacion­s, els ajuntament­s tenen un any per elaborar les ordenances que l’articulin. “El decret permet als ajuntament­s regular per deixar fora de l’ordenació aquesta activitat –va escriure Coronas–, una activitat que actualment existeix però no està regulada”.

I després Coronas va afegir en un altre tuit que fa uns quants mesos el govern municipal va donar suport a una proposta dels regidors republican­s a fi d’instar la Generalita­t que aprovi com més aviat millor el decret de turisme i que estableixi que els pisos compartits són una activitat turística quan el lloguer d’habitacion­s té lloc durant més de 31 dies. “En resum... que el govern municipal demanava l’empara legal per delimitar l’activitat dels pisos compartits, i ja la té. No entenc la reacció dels comuns”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain