La Vanguardia (Català)

Una dama d’honor de lady Di va ser convidada d’Epstein

Clemmie Hambro diu que va tenir sort de no patir abusos

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Les investigac­ions sobre el magnat i proxeneta Jeffrey Epstein no paren de revelar detalls escabrosos i personatge­s inesperats que van tenir relació amb ell. Aquesta setmana Virginia R. Giuffre, la principal testimoni i acusació particular en el cas, va revelar que va ser esclava sexual del príncep Andreu d’Anglaterra, i que una de les pràctiques sexuals que li agradaven més era “llepar-me els dits dels peus”. Ara ha estat Clemmie Hambro, que va ser la dama d’honor més jove del casament de lady Di, amb només 5 anys, qui ha revelat que ella també va visitar les propietats d’Epstein i que va volar dues vegades en un dels seus avions.

Hambro, que és besneta de Winston Churchill i que ara té 44 anys, va revelar que amb 23 va volar al jet Gulfstream del pedòfil multimilio­nari per visitar el seu ranxo Zorro, a Santa Fe, Nou Mèxic, i l’illa privada Little Saint James.

Aleshores ella treballava per a la casa de subhastes Christie’s, a Nova York, i va visitar el ranxo per ajudar el financer a selecciona­r algunes obres d’art. Després de la visita, va rebre una invitació personal per anar a les illes Verges, on Epstein, que es va suïcidar fa un any, abans de ser jutjat, suposadame­nt portava les seves víctimes.

Clemmie Hambro, que ara és jardinera, escriptora i mare de quatre fills, va estar dues vegades amb Epstein i Ghislaine Maxwell, acusada d’actuar com la madame d’Epstein. Els registres de vol desenterra­ts pel Daily Mail confirmen que el 21 de febrer del 1999 Hambro va volar amb Epstein, Maxwell i dues dones més des de Santa Fe fins a l’aeroport de Teterboro de Nova York. Un mes després, el 21 de març, tornava a pujar al jet per anar a Little Saint James.

La que va ser dama d’honor al casament de Diana de Gal·les i el príncep Carles ha explicat: “Era jove i ingènua, i no podia concebre el

Família.

que em podia passar. Vaig pensar que seria divertit acceptar la invitació, però realment no hi coneixia ningú, allà; no m’ho vaig passar gaire bé, i no hi vaig tornar mai més”.

Hambro assegura: “En aquells dos viatges no vaig patir abús, ni vaig veure ningú ser abusat, ni va passar res advers, amb menors o d’una altra manera”. Però afegeix: “Se’m trenca el cor per les superviven­ts; ara sé què va passar en aquella illa. Estir completame­nt horroritza­da per les revelacion­s de la seva conducta des d’aleshores. Clarament vaig tenir molta sort; el meu cor és amb els que van ser abusats per Epstein, i confio que rebin la justícia que tant mereixen”.

 ?? DAVID M. BENETT / GETTY ?? Clemmie Hambro en una foto del 2018. És besneta de Churchill i alumna de Diana Spencer a la guarderia de Pimlico abans de casar-se amb el príncep Carles. Està casada amb Orlando Fraser, fill de la novel·lista Antonia Fraser
DAVID M. BENETT / GETTY Clemmie Hambro en una foto del 2018. És besneta de Churchill i alumna de Diana Spencer a la guarderia de Pimlico abans de casar-se amb el príncep Carles. Està casada amb Orlando Fraser, fill de la novel·lista Antonia Fraser

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain