La Vanguardia (Català)

El gran duel de banquetes

El Madrid vol remuntar contra el City en un altre cara a cara Zidane-Guardiola

- CARLOS NOVO

Més de cinc mesos han hagut de passar perquè es pugui jugar la tornada dels vuitens de final de la Champions entre el Manchester City i el Reial Madrid. En aquell ja llunyà 27 de febrer al Bernabeu l’equip de Guardiola es va imposar al de Zidane (1-2) i ara parteix com a favorit, per bé que les circumstàn­cies han canviat tant que és difícil preveure de quina manera afectarà l’eliminatòr­ia el temps transcorre­gut. Serà un altre cop un duel entre dos dels entrenador­s més cotitzats d’Europa. Zidane hi arriba amb els deures fets i la lliga a la butxaca. Guardiola busca amb ànsia aquesta Champions que va aconseguir amb el Barça però que se li va resistir amb el Bayern i que encara se li nega amb el City malgrat les seves inversions multimilio­nàries.

Zidane ha tingut una temporada farcida d’alts i baixos. Se’l va qüestionar a la tardor, però el 16 de juliol el seu equip es va proclamar campió de Lliga, el títol que més valora l’entrenador francès, i a la plantilla ja s’escampa la sensació de tenir els deures fets.

Amb tot, a ningú no se li escapa que per al club blanc la Champions és el títol per excel·lència, i si a això se li afegeix la satisfacci­ó que donaria al madridisme eliminar qui considera l’entrenador més antipàtic del panorama actual, tot això dona idea que el Madrid afronta el partit sense grans urgències però sense cap mena de relaxació.

Per a Guardiola, segon a la Premier després de l’intractabl­e Liverpool (que li va treure 18 punts), la Champions continua sent la seva peça de caça més valorada. Ara, després de la victòria al Bernabeu (una cosa freqüent en la seva etapa amb el Barça) veu a prop la sempre il·lusionant possibilit­at d’humiliar el Madrid, un plaer suprem per a qualsevol cor blaugrana.

Com és habitual en aquestes cites amb Guardiola pel mig, les hores prèvies al partit han estat un exercici de jocs florals, d’afalacs mutus que gairebé ningú no es creu. Del Madrid el tècnic català va dir ahir: “De vegades vols controlar-los d’una banda i et surten per l’altra, i si no al revés. És difícil analitzar-los, perquè són molt bons. La nostra idea és portar el partit a la zona en què més mal els podem fer”.

Guardiola va tornar a recordar el seu passat blaugrana: “Esclar que soc seguidor del Barcelona, però ja he jugat contra el Bayern o el Barça. Em centro en el que hem de fer. Jo vull guanyar qualsevol rival, el que sigui”.

A Zidane durant les hores prèvies li va esclatar a la cara una altra vegada el cas Bale, el jugador que més cobra de la plantilla (16 milions) i que no perd ocasió de demostrar el seu poc compromís amb el club. Bale no va entrar a la convocatòr­ia i ahir ho va explicar Zidane: “No és una decisió tècnica. Ha preferit no jugar. Tenim una relació de respecte i no explicaré aquí la nostra xerrada entre ell i jo”. Eden Hazard sí que podria entrar a l’onze.

Els dos equips arriben amb dues baixes molt importants. Al City no hi serà una de les seves estrelles, el Kun Agüero, lesionat. Al Madrid faltarà a la cita Sergio Ramos, expulsat als últims minuts de l’anada. Ramos sí que ha vingut amb l’equip.

PEP GUARDIOLA

“El Madrid és un equip que l’esperes per un lloc i et surt per un altre; és difícil analitzar-los perquè són molt bons”

ZINÉDINE ZIDANE

“Bale ha preferit no jugar, no és decisió tècnica; no explicaré aquí la nostra xerrada: les coses del vestidor es queden al vestidor”

 ?? DPA VÍA EUROPA PRESS / EP ?? Pep Guardiola a la banqueta del Manchester City el 26 de juliol
DPA VÍA EUROPA PRESS / EP Pep Guardiola a la banqueta del Manchester City el 26 de juliol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain