La Vanguardia (Català)

La ronda Messi

El Barcelona no cau en aquest partit des del 2007 gràcies als 26 gols de l’argentí a la primera eliminatòr­ia

- CARLES RUIPÉREZ

Què tenen en comú Boruc, Lloris, Lehmann, Szczesny, Leno, Abbiati, Hart, Cech, Ospina, Trapp, Courtois i Anthony Lopes? Des del veterà polonès fins al portuguès, el més jove, són porters internacio­nals. Alguns ja es van retirar i d’altres s’han proclamat campions de lliga aquesta temporada. Tots dotze han rebut un gol de Leo Messi als vuitens de final de la Champions. És l’eliminatòr­ia preferida per l’argentí, que gairebé sempre deixa empremta i és decisiu en la primera ronda. L’equip de Setién el necessita demà contra el Nàpols, ja sigui rodejat per Suárez i Griezmann o ajudat per Ansu Fati i Riqui Puig, per guanyar-se el bitllet a Lisboa.

Els partits de vuitens són territori Messi. No hi ha ronda que li provi més al capità blaugrana, que sempre exhibeix tot el seu poder i la seva capacitat d’intimidaci­ó així que torna la Copa d’Europa d’eliminatòr­ies. 26 gols de les seves 114 dianes a la Champions es van veure a vuitens, pels 12 que ha celebrat a quarts i els sis de semifinals.

Messi no oblidarà mai la primera aparició que va fer als vuitens europeus. No va marcar aquella nit, però va ser un enamoramen­t sobtat. El 22 de febrer del 2006 l’argentí, que tenia 18 anys, es va presentar a Stamford Bridge i va fer anar de corcoll Del Horno, que va acabar expulsat abans del descans per una entrada amb duresa al davanter, que el desbordava una vegada i una altra. Ell va ser el culpable del naixement del teatre de Mourinho després que el Barça guanyés 1-2.

A la tornada, Leo es va lesionar de bon començamen­t i es va perdre la final de París. Però des d’aleshores, Messi ha estat 14 vegades entre els setze millors equips d’Europa i en totes menys en una (2007, eliminat pel Liverpool) ha trepitjat els quarts. El Barça espera que la història es torni a repetir.

El Milan es va emportar un doblet de l’Estadi el 2103, igual que el Chelsea el 2018 o l’O. Lió la temporada passada. El Celtic i l’Arsenal els van patir a l’anada. Però si es parla d’un partit on Messi es va lluir amb tota la seva esplendor, cal esmentar el repòquer amb què va castigar el Bayer Leverkusen. I això que venia de marcar-ne un al Bay Arena. Entre les nits màgiques sempre hi haurà un espai preferent per a la remuntada 6-1 al PSG als vuitens del 2017. Messi hi va participar marcant el 3-0 de penal.

El que ja no és tan habitual és que el capità del Barça, set vegades pichichi de la Lliga espanyola, es planti en aquest punt de la competició amb tot just dos gols al sarró. Aquesta temporada només ha batut l’Slavia a Praga (amb assistènci­a d’Arthur) i el Borussia Dortmund.

Amb el gol al quadre germànic, Messi va aconseguir un nou rècord elevant a 34 les seves víctimes a la màxima competició continenta­l. El nombre podria augmentar demà si marqués contra el Nàpols, cosa que no va poder fer al San Paolo (l’1-1 el va firmar Griezmann).

Qui ja sap el que fa Leo a Europa és David Ospina. El 2016, quan defensava la porteria de l’Arsenal, ja va rebre una vaselina marca de la casa al Camp Nou. Amb la Champions a quatre partits, Messi esmola l’ullal.

 ?? FCBARCELON­A ?? Pensant en la Champions
Leo Messi mirant la pilota de la Lliga de
Campions en l’entrenamen­t que el Barça va fer dissabte al Camp Nou
FCBARCELON­A Pensant en la Champions Leo Messi mirant la pilota de la Lliga de Campions en l’entrenamen­t que el Barça va fer dissabte al Camp Nou
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain