La Vanguardia (Català)

Garcia no vol renovar amb el City i apunta al Barça

-

“Li queda un any de contracte, però ja ens ha dit que no vol renovar. Així doncs, suposem que vol jugar en un altre equip”. Josep Guardiola va ser ahir clar quan se li va preguntar pel futur del central català Eric Garcia, de 19 anys. El defensa, a qui el Barcelona ha traslladat el seu interès, s’ha consolidat últimament a la defensa del conjunt anglès i ha disputat 19 partits aquesta temporada. Fa un temps que el City negocia amb ell per millorar-li i ampliar-li el contracte, però s’ha trobat amb la negativa de Garcia. El central va abandonar el futbol base barcelonis­ta el 2017 per firmar amb el City, on ha anat cremant etapes fins a aterrar al primer equip.

És una aposta de Guardiola, però ni tan sols la capacitat de seducció de Pep no sembla que serà suficient en aquest cas. Tot apunta que Garcia vol tornar a Barcelona. El club blaugrana, que no està per a grans dispendis, espera arribar les pròximes setmanes a un acord amb el City per un preu no gaire elevat, tenint en compte que al jugador només li resta una campanya de contracte i que se’n podria anar de franc al juny. El conjunt anglès voldria percebre’n entorn de 23 milions.

El City havia posat sobre la taula del representa­nt del jugador, Iván de la Peña, una renovació per cinc temporades. “Nosaltres el volem tant sí com no, però si ell decideix no continuar no podem fer res més. Tant ell com el seu agent i la seva família saben que creiem en ell”, va declarar Guardiola ara fa un mes.

Si es concretés l’arribada de Garcia al Camp Nou es repetiria, en certa mesura, una operació com la que va portar de tornada al Barça Gerard Piqué l’estiu del 2008. La línia defensiva barcelonis­ta, molt escassa d’efectius, necessita rejovenir-se, i la contractac­ió del català entroncari­a amb aquesta voluntat de relleu generacion­al. La diferència amb el que va passar fa dotze anys és que Alex Ferguson no acabava de comptar amb Piqué al Manchester United, mentre que ara Guardiola sí que aposta, o apostava, per Garcia.

El Manchester City va anunciar dimecres el fitxatge del central holandès Nathan Aké (25 anys) per 45 milions d’euros. Es tracta d’un defensa que procedeix del Bournemout­h.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain