La Vanguardia (Català)

Exhibició del Sevilla per ficar-se als quarts de final

- L. BUXERES

Si les gairebé tres setmanes d’inactivita­t dels equips espanyols abans d’afrontar la tornada a les competicio­ns europees generaven algun dubte cap el seu rendiment, el Sevilla es va encarregar ahir de dissipar-los amb una determinac­ió impression­ant, i dona ales als pròxims a entrar en lliça, com són Reial Madrid (avui) i Barcelona (demà). El conjunt que dirigeix Julen Lopetegui, incansable a la banda fent salts i cridant, es va colar amb autoritat als quarts de final de l’Europa League després de doblegar un impotent Roma, a qui li va segellar el passaport vacacional.

L’eliminatòr­ia es decidia a un sol partit després de suspendre’s en el seu moment per la crisi sanitària i en un estadi neutral com l’MSV de Duisburg. La segona competició europea ha triat Alemanya per definir el seu campió i el Sevilla ni tan sols s’haurà de moure de ciutat, ja que dimarts disputarà els quarts de final, també a partit únic, a Duisburg.

L’exhibició del Sevilla el situa sense dubtar-ho amb el cartell de favorit en una competició com l’Europa League, en què tan bon rendiment ha mostrat tradiciona­lment. El Roma, que afrontava el xoc en bon estat de forma, es va veure superat des del xiulet inicial del tolerant Kuipers i va deixar una imatge bastant pobra malgrat els intents finals per ficar-se en el partit, amb molta més fe que futbol. El Sevilla no només va desplegar un gran joc sinó que va demostrar un físic imponent que el va catapultar cap a quarts.

Un físic com el que atresora Reguilón, que va arribar a rebentar una màquina de córrer estàtica durant el confinamen­t per a incredulit­at de les xarxes, un entrenamen­t que va donar els seus fruits a l’MSV Arena. Superats els 20 minuts, el velocista madrileny va fer una diagonal amb la pilota que va deixar petrificat Bruno Peres i després va superar Ibáñez amb la mateixa facilitat per creuar la pilota davant Pau López, que es va haver de limitar a recollir la pilota del fons de la xarxa. Poc abans, el travesser li havia donat un cop de mà després del cop de cap de Koundé, a qui també van anul·lar un gol per fora de joc en la recta final.

El Sevilla va resoldre el xoc encara a la primera part, amb una delicada posada en escena, després d’una exhibició de potència d’Ocampos, que va regalar el gol a En-Nesyri. Tot i que el Roma va semblar que reaccionav­a després del descans, el xut creuat de Mkhitarian va ser la seva millor opció i poc va poder fer davant la traça sevillista. El millor equip es va classifica­r per a quarts.

 ?? FRIEDEMANN VOGEL / REUTERS ?? Reguilón celebra un gol
FRIEDEMANN VOGEL / REUTERS Reguilón celebra un gol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain