La Vanguardia (Català)

Riazor, punt però no final

18 dies després, el Fuenlabrad­a busca l’empat contra un Dépor que vol calma

- BARCELONA / MADRID

El partit que s’havia de jugar el 20 de juliol en horari unificat per tancar l’última jornada de LaLiga Smartbank es jugarà aquest vespre (20 hores) a A Coruña. 18 dies després el Deportivo rebrà el Fuenlabrad­a. Si el quadre madrileny suma un punt a Riazor s’enfilarà a la sisena plaça i tindrà bitllet per lluitar per l’ascens. El Deportivo, per la seva banda, ja descendit pels resultats que es van donar aquell 20 de juliol, es juga l’orgull al camp, ja que el seu futur s’està decidint als despatxos amb el procedimen­t que ha obert la Federació Espanyola. Ahir, el president de LaLiga, Javier Tebas, es va plantar i no es va presentar a declarar davant l’instructor de l’RFEF, segons va avançar ahir a la nit La Voz de Galicia.

El Fuenlabrad­a, que dirigeix Juan Ramón Sandoval, es desplaçarà avui a les 15 hores a la ciutat gallega i tornarà just després del matx. Serà un trajecte llampec després que l’anterior, fa tres setmanes, amb diversos jugadors i integrants de l’expedició infectats de la Covid-19, fos la causa de l’ajornament i de tot l’embolic.

Per si de cas l’afició deportivis­ta pensava a sabotejar l’arribada del Fuenlabrad­a, l’entrenador del Dépor, Fernando Vázquez, va demanar calma en els prolegòmen­s. “Que facin el que hagin de fer, però que siguin prudents. El comportame­nt general ha de ser impecable i que ningú no ens pugui dir que el partit s’ha suspès per raons de seguretat”, va reclamar.

El Deportivo, que va aconseguir un segon ajornament de dimecres a avui, ha reunit els seus jugadors a contrarell­otge, ja que ja estaven de vacances. La convocatòr­ia blanc-i-blava la formen 15 jugadors de la primera plantilla, incloent-hi Eneko Bóveda, que està sancionat, quatre futboliste­s del Fabril –el filial corunyès– i tres juvenils. Tots han passat el PCR pertinent.

El tècnic gallec va llançar un missatge als aficionats de l’Elx. El club il·licità és, a falta que es disputi el partit d’avui, l’equip que ocupa la sisena posició i el que disputaria la promoció d’ascens juntament amb el Saragossa, l’Almeria i el Girona. “L’Elx pot estar molt tranquil perquè sortirem a buscar els tres punts. No tinc cap dubte que els meus jugadors sempre surten a guanyar, i el Deportivo té molt interès a guanyar el partit”, va assegurar.

A més a més, Vázquez també va sortir en defensa del seu capità, Álex Bergantiño­s, a qui la policia va cridar a declarar per un àudio en què qualificav­a el partit d’avui com un “paperot”, i va negar que la intenció del futbolista fos manipular el partit i la competició. “Va dir que era un paperot no perquè els jugadors s’el prendran com un paperot sinó pel que significa el partit. El president també el va classifica­r com a paperot, i ningú no va anar contra ell. És un gran paperot muntat i ocasionat per una decisió de la Lliga profession­al”, va insistir Vázquez.

Un dels futboliste­s que aquesta tarda no serà a Riazor és el senegalès Abdoulaye Ba. El defensa va negar haver distribuït el missatge d’àudio. “És una puta merda i una vergonya. Soc a l’Àfrica amb la meva família i el meu representa­nt m’ha trucat. Han utilitzat el meu nom per fotre. Jo dono la meva sang pel Dépor”.

Mentrestan­t, els jugadors del Saragossa van esclatar davant el retard del playoff per pujar, que segons la seva opinió ja està “adulterat”. “N’estem farts. Resulta insuportab­le la improvisac­ió en què vivim, la falta d’organitzac­ió i la negligènci­a dels que governen el nostre futbol. La competició ha perdut els més mínims valors d’equitat i integritat”, va llegir Alberto Zapater. Avui el quadre aragonès sabrà si el seu primer rival al camp és el Fuenlabrad­a o l’Elx. Els despatxos parlaran després.

VÁZQUEZ TRANQUIL·LITZA L’ELX “L’Elx pot estar tranquil; sortirem a buscar els tres punts; el Deportivo vol guanyar”

 ?? CABALAR / EFE ?? Quatre jugadors del Deportivo arribant a la ciutat esportiva d’Abegondo per participar en l’entrenamen­t d’ahir
CABALAR / EFE Quatre jugadors del Deportivo arribant a la ciutat esportiva d’Abegondo per participar en l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain