La Vanguardia (Català)

“Jakobsen té tots els ossos de la cara trencats”

- T. LÓPEZ JORDÀ

En un “estat greu però estable” es mantenia ahir el ciclista holandès Fabio Jakobsen (23), de l’equip Deceuninck, ingressat a l’hospital de Sosnowiec, després d’una operació facial de cinc hores per recompondr­e-li el rostre. “Tots els ossos de la cara estan trencats, és veritablem­ent greu”, explicava el mànager de l’equip holandès, Patrick Lefevere, que confirmava que tiraran endavant la denúncia contra el corredor Dylan Groenewege­n (Jumbo-Visma), causant de la greu caiguda a l’esprint de la Volta a Polònia després d’arraconar contra les tanques Jakobsen en una flagrant acció antiesport­iva. L’UCI, la Unió Ciclista Internacio­nal, examinarà la seva maniobra per a una sanció.

Un dia després del greu incident, esdevingut a l’arribada de la primera etapa de la ronda polonesa, tots els focus es mantenien sobre l’evolució de l’estat de salut de Jakobsen. Segons el director adjunt de l’hospital, Pawel Gruenpeter, el ciclista holandès no patiria danys cerebrals. “Les principals ferides són de la visió. Afortunada­ment, els ulls no han quedat afectats. El cervell no sembla perjudicat, segons un escàner. El seu estat és greu però estable”.

Per la seva part, Groenewege­n, desclassif­icat de la prova, es va manifestar ahir per primera vegada sobre l’accident provocat amb paraules de penediment: “Detesto el que va passar ahir”, va escriure al seu Twitter. “No trobo les paraules per descriure com em sap greu per en Fabio i les altres persones que han estat afectades. Penso en ell constantme­nt”.

Entre els ferits hi ha el ciclista d’Alcanar Edu Prades (Movistar), que va patir una petita fractura transversa­l de la vèrtebra cervical C6. Ahir anava cap a Pamplona. El francès Damien Touzé (Cofidis) va ser operat d’una triple fractura en un índex.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain