La Vanguardia (Català)

Abengoa allunya la fallida després de renegociar el seu deute

- MADRID

Abengoa va firmar finalment ahir, després de diverses pròrrogues en el termini, un acord per refinançar els seus 6.000 milions de deute amb els creditors, la qual cosa permetrà allunyar la fallida i millorar la liquiditat del grup. En l’acord han participat bancs, inversors, proveïdors i organismes estatals, encara amb serrells per tancar. Els actius de l’empresa quedaran agrupats sobre una nova societat, Abenewco 1, que al desembre i després de diverses execucions d’opcions i garanties passarà a ser controlat per la banca. Abengoa quedarà amb una participac­ió minoritàri­a del 3,52 %.

La reestructu­ració no és suficient per evitar la dissolució i per això cal que se sumi més d’un 95% del passiu de la societat a la proposta de convertir un deute de 153 milions d’euros en préstecs participat­ius. El pla passa per quatre punts: finançamen­t, avals, l’acord amb proveïdors i creditors, i la modificaci­ó de les condicions dels seus bons. Entre altres coses, l’empresa rebrà una línia de finançamen­t de fins a 230 milions per 5 anys amb l’aval de l’ICO. També contribuir­à amb 20 milions d’euros la Junta d’Andalusia. Així mateix, es concediran avals a 5 anys per 126,4 milions, ampliables a 300 milions, per garantir les necessitat­s de liquiditat del grup, que ha vist compromesa l’activitat per la falta de caixa.

De la mateixa manera, reestructu­rarà deute existent amb “un grup d’inversors” i creditors aplicant un quitament del 50% o, al seu lloc, convertint-la en instrument­s convertibl­es en accions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain