Un City superior fa fora el Madrid de la Champions

El City rendibilit­za els errors blancs i deixa fora d’Europa l’equip de Zidane

- RAFAEL RAMOS Manchester. Correspons­al

El govern britànic imposa una quarantena de catorze dies als viatgers que venen d’Espanya, i el City ha imposat una quarantena al Reial Madrid, que el deixa fora d’Europa un parell de mesos, fins a la pròxima temporada. No hi haurà glòria, viatge a Lisboa, ni catorzena orelluda.

El Reial Madrid va arribar a l’Etihad en actitud generosa, com una oenagé, regalant pilotes, o potser acostumat a jugar contra les classes mitjanes de la Lliga i sense haver estat capaç de canviar el xip. Li faltaven, com es diu ara, rastrejado­rs. El City el pressionav­a en la seva meitat del camp, i els blancs (en aquest cas roses) patien per treure la pilota jugant des de darrere. En el minut 9, Courtois va jugar la pilota perillosam­ent, paral·lel a la porteria, cap a Varane, que el va perdre dins de l’àrea davant Gabriel Jesus, perquè Sterling rematés a plaer.

Les coses no podien pintar millor per als locals, que tenien més espurna i més rapidesa, i creaven més perill, amb un De Bruyne elegant i dominant, un dels jugadors europeus amb més classe i més en forma una vegada superada la seva tirallonga de lesions. Al quart d’hora, una rematada del mateix Sterling a passi del belga va vorejar el travesser, i el Madrid, que intentava allargar el camp amb passades llargues i contraatac­s, no donava per a ensurts.

A partir d’allà es va equilibrar tot i això la trobada, com si els de la capital d’Espanya s’haguessin per fi despertat de la letargia, i adonat que no estaven jugant contra l’Osasuna o el Leganés, sinó contra el subcampió anglès i un dels principals aspirants a la Champions, i que amb el ritme de la Lliga no n’hi havia prou en aquest escenari. El 21, Benzema, sempre disposat a trobar un pam de terreny en l’àrea rival, va connectar un passi de Hazard que Ederson va rebutjar a córner. Un minut des

REGALS

Poques vegades un equip de la categoria del Madrid ha perdut tantes pilotes sota pressió a prop de l’àrea

ESTRELLES

Benzema va marcar el gol i va crear tot el perill dels visitants, en un partit dominat per De Bruyne

prés, un tir ras del francès va tornar a posar en un suspens el cor dels anglesos.

L’empat i el possible camí del Madrid cap a la resurrecci­ó va arribar cinc minuts més tard, el 27, amb una paret entre el sempre perillós Benzema i Rodrygo, el centre precís del qual va ser rematat pel número nou madridista a la xarxa. Els visitants en tenien prou ja amb només un gol més per forçar la pròrroga. Partit nou, i molt equilibrat.

Una altra pèrdua de pilota va estar a punt de costar-li molt car al Madrid abans del descans, com si no hagués après la lliçó. Courtois, sota pressió, va refusar malament la pilota, De Bruyne la va passar a Foden, que en bona posició no va saber consumar l’oportunita­t. Empat a un en el descans, i un dilema per a Pep Guardiola: intentar conservar el resultat, o explotar la fragilitat defensiva dels espanyols?

La resposta va ser el segon, amb dues oportunita­ts de Sterling en els primers deu minuts de la continuaci­ó. Primer, un xut al lateral de la xarxa habilitat per De Bruyne. I la segona, una parada amb el cos de Courtois després d’una altra pèrdua de possessió a prop de l’àrea, aquesta vegada de Casimiro, en la qual els davanters del City van estar massa precipitat­s. Quantes vegades perdonarie­n? La possessió era completame­nt anglesa, matisada només per un xut alt de Benzema en el 54.

Faltava mitja hora i semblava com si el Madrid esperés el seu moment, com un boxejador que està perdent als punts i cerca el cop del K.O. Va arribar en el 63, rere una pilota llarga que va controlar Benzema al caire de l’àrea, però la rematada va anar a les mans d’Ederson. El partit, llavors, es va tornar a obrir, abundaven les ocasions de perill, i Jesus va culminar una bona combinació del City amb un tret que Courtois va desviar a córner.

Es pot ser generós, però fins a cert punt, i una altra fallada colossal de Varane va ser el cop de gràcia. No va saber lluitar amb una pilota llarga aparentmen­t inofensiva: al primer intent, l’esfèrica va botar alt, va intentar cedir-la amb el cap a Courtois, però la va deixar tan curta que Jesus es va avançar al porter per al 2-1. Els madrilenys van abaixar llavors la guàrdia.

Regals defensius. Nit negra de Varane. Genial De Bruyne. Insuficien­t Benzema. Fora d’Europa. Stop. Així llegiria un d’aquells telegrames dels anys cinquanta, quan el Real de Di Stéfano regnava. Hi haurà canvi de monarca a la Champions, i el City pot ser el nou rei.

??  ??
 ?? POOL / EFE ?? Els jugadors del City celebrant amb Gabriel Jesus el segon gol de l’equip anglès
POOL / EFE Els jugadors del City celebrant amb Gabriel Jesus el segon gol de l’equip anglès