La Vanguardia (Català)

La batalla per l’extradició

-

DUES POSSIBILIT­ATS DE RECURSOS

La Fiscalia belga, que actua en representa­ció de la justícia espanyola, va recórrer ahir mateix contra la decisió de la Cambra del Consell de Brussel·les. El cas passa així a mans del Tribunal

d’Apel·lació, la segona etapa en el procedimen­t per examinar l’euroordre. Les parts encara podrien recórrer una vegada més davant la Cort de Cassació.

LES TRES EUROORDRES

Espanya ha dictat tres ordres de detenció i lliurament pel procés. La primera va ser retirada el desembre del 2017 per evitar una limitació de delictes. Bèlgica va rebutjar la segona el maig del 2018 per defectes de forma mentre Puigdemont estava detingut a Alemanya, que va accedir a lliurar-lo només per malversaci­ó. Ara Brussel·les rebutja la sol·licitud sobre Puig.

ELS EURODIPUTA­TS

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí estan pendents dels treballs de la comissió de l’Europarlam­ent, que ha de decidir si els aixeca la immunitat .Sila decisió fos aquesta, el cas tornaria a la justícia belga. L’advocat Paul Bekaert invocarà davant les institucio­ns europees el mateix argument que ahir va frenar l’extradició de Puig.

SENSE RECLAMACIÓ DEL SUPREM

Meritxell Serret, actual delegada de la Generalita­t a la UE, és l’única exconselle­ra independen­tista que no ha estat reclamada pel Suprem, ja que només se li imputa desobedièn­cia, que no està penada amb presó i, per tant, no encaixa en el procedimen­t de l’euroordre. Tampoc no s’ha reclamat Marta Rovira ni Anna Gabriel, instal·lades a Suïssa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain