La Vanguardia (Català)

Una de les especialit­ats del xef Marc Singla

-

Marc Singla ha convertit els diferents arrossos de La Mar Salada, ja siguin en paella o en cassola, en tot un referent no només del barri mariner per excel·lència, la Barcelonet­a, sinó de tota la ciutat.

El xef, que durant l’època que va formar part de l’òrbita de Ferran Adrià va ser el creador de la cèlebre truita de patates desconstru­ïda, des de fa anys està al capdavant dels fogons de l’establimen­t de Marta Cid i Albert Enrich.

Amb la cuina marinera de segell propi com a fil conductor, els arrossos no són ni de bon tros l’únic de la carta, però sí tot un al·licient per atreure els amants empedreïts d’aquesta especialit­at que volen tastar les diferents preparacio­ns que ofereixen Singla i el seu equip. I un dels més reeixits és el del senyoret: triar

els peixos fresquíssi­ms, una matèria primera barreja de peixos de roca i de peix blanc, a més del marisc, preparar el fumet sense presses o treballar el sofregit amb cura són alguns dels requisits d’una recepta que avui detallem.

No som davant una paella tradiciona­l, sinó davant una cassola de ferro en què les galeres tindran un gran protagonis­me i en què el forn exerceix un paper important per torrar el peix abans de fer el fumet, amb les verdures ofegades. Un arròs en què intervé el foc lent tant per al fumet com per a la preparació del sofregit i en què el comensal pot gaudir de tots els ingredient­s sense haver-se d’esforçar per pelar o per retirar acuradamen­t les espines perquè tot està a punt per endur-s’ho a la boca i assaborir-ho.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain