La Vanguardia (Català)

A la costa del Maresme

MIO, xiringuito vip a la platja de Caldetes

-

Hem de confessar una certa afició pels xiringuito­s de platja, edificacio­ns singulars i estiuenque­s que s’ubiquen en zones públiques sota concession­s administra­tives. Buscant per la costa de Barcelona, i sabent que entre el port del Balís i l’hotel Colón s’estén una bonica platja de diversos quilòmetre­s, amb el passeig dels Anglesos com a teló de fons, hem trobat una guingueta chic i de gastronomi­a destacable.

En aquest cas és la família Cabanes sencera la que tripula aquest encantador vaixell encallat a la sorra: terrassa coberta, instal·lacions correctes, llums tènues i una petita cuina amb xef i bon rebost. Els Cabanes responen al telèfon personalme­nt, serveixen un mojito a la barra o cuinen un arròs d’escamarlan­s i cansalada ibèrica. El seu projecte, que ha arribat als quatre anys, ha tingut un èxit ascendent. De fet, Josep Cabanes no ve de la restauraci­ó, sinó del lleure nocturn. Ara bé, es declara un apassionat de la cuina amb bona mà per als arrossos. La seva condició de gurmet l’obliga a estar al corrent dels millors subministr­aments, que transferei­x a la seva cuina per a un valor culinari extra.

La carta canvia del dia (arrossos, carns, postres contundent­s i menús per a nens) a la nit (presència de plats més complexos i peixos). El nivell cuidat del conjunt ve donat per la presència constant del patró, sense desmerèixe­r la feina ímprobe d’en Pepón, xef del MIO. Esmorzars, gandules, begudes fredes i una clientela sibarita completen l’enclavamen­t entre el municipi de Sant Vicenç de Montalt i el de Caldes d’Estrac.

Algunes coordenade­s: l’excel·lent tàrtar de tomàquet Paolo Petrilli amb emulsió de wasabi i falsa oliva, el carpaccio de vaca rossa gallega amb espècies, producte, tall i gust mereixedor de 16 punts a la guia 5 a Taula. Les fresquíssi­mes gambes d’Arenys i qualsevol dels exemplars de peix portats cada dia pel subministr­ador de Mataró.

En pocs llocs de la costa, a menys de vint metres del mar, s’obté tanta cura a la cuina i un servei tan atent com en aquest xiringuito, que no té altres pretension­s que no siguin la gestió familiar honesta i l’afició desenfrena­da pels bons productes.

 ?? MIO ?? La família Cabanes al MIO
MIO La família Cabanes al MIO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain