La Vanguardia (Català)

Les reines de TikTok

Addison Rae i Charli D’Amelio són les més ben pagades

-

Forbes ha afegit una llista nova al seu rànquing dels que guanyen més, aquesta vegada fixant-se en TikTok, la plataforma xinesa de vídeos curts que triomfa entre adolescent­s i que Donald Trump està entossudit a prohibir als EUA.

Les reines són Charli D’Amelio i Addison Rae. La primera és la que té més seguidors (77 milions), però la llista de guanys l’encapçala Addison Rae Easterling (54 milions de seguidors). Com D’Amelio, Rae publica vídeos ballant i amb mems que l’han catapultat a la fama global i li van reportar entorn de 5 milions de dòlars (4,24 milions d’euros) l’últim any. Té una línia de maquillatg­e, és imatge global de la marca de roba American Eagle i ha arribat a un acord amb Spotify per gravar un podcast amb la seva mare, que coprotagon­itza molts dels seus vídeos ballant.

D’Amelio ha firmat patrocinis per a EOS Cosmetics i Prada, i va protagonit­zar un dels anuncis de l’úlrima SuperBowl, cosa que li ha permès embutxacar-se 3,4 milions d’euros. També ha venut milers de dessuadore­s i samarretes amb el seu nom, ha llançat una línia de maquillatg­e amb la seva germana Dixie i farà un reality amb la seva família. Els seus pares també són molt actius a TikTok.

Precisamen­t la germana de la Charli, Dixie D’Amelio, amb gairebé 33 milions de seguidors, és la tercera persona al rànquing de Forbes, amb 2,5 milions d’euros. Al juliol va estrenar el seu primer single,

Al quart lloc de la llista hi ha Loren Gray (46,1 milions de fans), la personalit­at amb més seguidors a TikTok fins que l’ha desbancat D’Amelio. A diferència de les tres noies que lideren el rànquing, Gray tenia certa fama prèvia gràcies a l’app Musical.ly, que la matriu de TikTok va comprar el 2017. El 2018 va firmar un acord amb Virgin Records, amb qui ha gravat vuit singles. Al llarg de l’últim any els seus acords de patrocini amb Skechers, Hyundai i Burger King li han permès guanyar 2,2 milions d’euros.

Al cinquè lloc hi ha el jove de 18 anys Josh Richards (20,8 milions de seguidors), que va cofundar Sway House, un dels nombrosos grups d’influencer­s de TikTok, que s’alien per col·laborar en vídeos i créixer junts en nombre de seguidors. Richard, que va guanyar 1,3 milions el 2019, ha llançat una beguda energètica i té acords amb Reebok i la Warner Records.

El rànquing el tanquen Michael Le (35,9 milions) i Spencer X (40 milions), un beatboxer que ha firmat amb Sony, Uno i Oreo. Cadascun es va embutxacar més d’un milió d’euros.

 ?? INSTAGRAM ?? Addison Rae
INSTAGRAM Addison Rae

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain