La Vanguardia (Català)

Jordi Évole, nominat a un premi Emmy per un reportatge sobre Trump

-

El periodista Jordi Évole ha estat nominat a un Emmy pel seu reportatge Mr. Trump, disculpe las molestias en la categoria de notícies i documental­s en espanyol. Va ser el mateix Évole qui ho va comunicar ahir a la tarda a les xarxes socials, en què assegurava que “Això sí que no ens ho esperàvem!”, i que el 22 de setembre “passarem nervis”, amb referència al fet que aquell dia serà quan se celebri l’entrega de premis a Nova York.

El documental, que analitza la relació de la comunitat hispana als Estats Units amb el seu president actual, Donald Trump, va ser creat per Évole per mitjà de la seva companyia, Produccion­es del Barrio, per a Telemundo, que el va emetre el 29 de setembre. Posteriorm­ent el reportatge va arribar a Espanya a través de la plataforma Atresplaye­r Premium.

El programa segueix la línia que el periodista català havia mantingut durant més de deu anys al capdavant de Salvados, programa que just acabava de deixar feia uns mesos per passar-li el testimoni a Gonzo. En el seu viatge per Nord-amèrica, Évole va passar per ciutats com El Paso, Ciudad Juárez, Miami, Tucson o Washington amb l’objectiu de retratar la realitat de la comunitat hispana davant el Govern d’una de les figures més controvert­ides de la política mundial. El documental analitza, entre altres aspectes, com Trump s’ha referit a la immigració hispana de manera despectiva i com l’ha utilitzada com a exponent de la necessitat d’aixecar un mur a la frontera amb Mèxic.

Els periodiste­s José Díaz-Balart i Jorge Ramos, el candidat demòcrata Bernie Sanders, l’actriu Kate del Castillo i el xef José Andrés, entre d’altres, van ajudar Évole a analitzar la situació que el mateix periodista definia com a “molt complicada d’entendre vivint a més de 8.000 quilòmetre­s de distància”.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Jordi Évole podria guanyar un Emmy el 22 de setembre
XAVIER CERVERA Jordi Évole podria guanyar un Emmy el 22 de setembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain