La Vanguardia (Català)

Un estiu parisenc molt particular

-

Al juny, just després del confinamen­t, els regidors es van reunir per votar 200 milions d’euros destinats a reanimar París. Dels 15 milions destinats a la cultura, l’adjunt Girard en va demanar mig per a la seva idea de l’estiu diferent. Perquè, deia el 3 de juliol a la premsa: “Mantenir una oferta cultural és indispensa­ble per als parisencs, per al turisme, per als actors de la cultura, ara tetanitzat­s. Però també per a la nostra economia, que es basa en la cultura. A París el tancament total d’oferta li ha costat centenars de milions d’euros. Els establimen­ts municipals, per exemple, han perdut 30 milions”.

L’estiu particular es va basar en una convocatòr­ia que va rebre mil projectes, dels quals finalment se’n van selecciona­r 120. El sistema concedia entre 2.000 i 20.000 euros a cada projecte aprovat. A la direcció d’afers culturals, al Marais, van examinar el miler de propostes, que, a part d’obtenir nota al projecte artístic, havien de satisfer “des del punt de vista de la seva possibilit­at tècnica, la seva adaptació a les noves normes sanitàries, responsabi­litat ecològica i interès per a nens o adolescent­s”.

L’estiu particular també és, així doncs, un “pitjor és res” per a espectacle­s de festivals avortats, com el d’Avinyó. I concretava un altre vell projecte d’Hidalgo: “Un esdevenime­nt cultural a 15 minuts de distància de cada parisenc”. Des del 15 de juliol fins al 15 de setembre, el Municipi, que ja havia revolucion­at l’ordre urbanístic amb màniga ampla per a terrasses de bars i, fins i tot, carrers tancats al trànsit per instal·lar-hi taules, va lliurar a l’estiu particular l’atri de la Municipali­tat de París, escoles i instituts, parcs i fins i tot espais de la Gran Mesquita.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain