La Vanguardia (Català)

Barça, camina o rebenta

L’equip blaugrana es juga contra el Nàpols la presència a la fase final, i Setién, el seu futur a la banqueta

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

El Barça com a institució no té res a veure amb les memòries de les aventures i desventure­s d’Eleuterio Sánchez, més conegut com el Lute, delinqüent famós durant el franquisme i que va publicar un llibre de memòries després portat al cinema sota el títol de Camina o revienta. Tot i això, aquesta nit al Camp Nou el Barça es juga tant a la Champions que o camina o rebenta. No hi ha marxa enrere. O els blaugrana fan bo l’1-1 de l’anada, eliminen el Nàpols als vuitens de final i es fiquen a la fase decisiva que es jugarà a Lisboa entre el 12 i el 23 d’agost o molts conductes salten fets a miques. Començant per l’inquilí de la banqueta. “No em passa pel cap que aquest pugui ser el meu últim partit”, va sentenciar ahir Quique Setién.

Tot i això, a ningú no se li escapa, ni a ell mateix, que un fiasco avui contra el conjunt italià suposaria que la seva continuïta­t estaria vista per a sentència, per més que tingui contracte en vigor per a la pròxima temporada. “Que continués Setién seria un bon senyal per a tothom”, va concedir ahir un dels capitans, Sergio Busquets, que per cert està sancionat de cara al partit. Ni ell ni Arturo Vidal, també per acumulació de targetes, no estaran a disposició de l’entrenador.

Setién comença moltes de les seves respostes amb l’afegitó “la realitat és que...”. Doncs la realitat és que el Barcelona només disposa de tretze futboliste­s del primer equip per jugar-se el seu futur europeu. Als sancionats s’hi afegeixen els lesionats Umtiti i Dembélé, que encara no està a punt, Braithwait­e, que no està inscrit, i el rebel Arthur, que no s’ha entrenat amb els companys des que es va acabar la Lliga. “Ens hauria agradat tenir totes les alternativ­es per poder triar, però és el que hi ha i ens hi hem d’adaptar”, va dir resignat l’entrenador blaugrana.

Del que no es pot queixar Setién és de no haver tingut temps per preparar el partit. Després d’uns dies de festa després de finalitzar una Lliga que engegar a rodar, els futboliste­s només s’han hagut de centrar en el Nàpols. “Hem tornat amb energies renovades. Necessitàv­em un descans.

Ens hem entrenat molt bé”, va dir Setién.

El tècnic fa diverses jornades que dona voltes a l’alineació i el sistema, i els té decidits. El conjunt barcelonis­ta es va rescabalar de manera parcial en l’última jornada de Lliga a Vitòria, dia que, sense res en joc, el bloc va funcionar com a tal i van brillar Riqui Puig i Ansu Fati. “Gairebé sempre que han jugat ho han fet molt bé, i si han d’entrar d’inici estan preparats per fer-ho. Tenim nois amb molta desimboltu­ra”, va enaltir Setién. Si Riqui Puig juga suposarà el seu debut a la Champions.

Segurament el migcampist­a gaudirà de minuts, i més tenint en compte les absències a la medul·lar. Tot i això, fa pinta que ni ell ni Fati no seran titulars. Almenys pel que va assajar l’entrenador

QUIQUE SETIÉN

“No m’ha passat pel cap la possibilit­at que aquest sigui el meu últim partit al Barcelona”

“Tenim una davantera de somni, els millors jugadors del món; esperem veure’n la millor versió”

diumenge en un partidet al Camp Nou i per les declaracio­ns de Setién.

“Tenim futboliste­s que s’han trobat en aquesta situació desenes o centenars de vegades. No cal motivar-los per a un partit així. Són els millors jugadors del món. Tenim una davantera de somni. Esperem veure la seva millor versió”, va dir Setién. En teoria es referia a Leo Messi, Suárez i el recuperat Griezmann. Que es col·loquessin com el dia del Vilareal amb l’uruguaià i el francès al davant de l’argentí és una opció plausible, tenint en compte que en aquell partit la fórmula va resultar reeixida.

El Barcelona tindrà al davant un Nàpols coratjós que va arribar amb el seu capità, Insigne, dubte els últims dies per un problema muscular. En teoria el conjunt blaugrana té més bones perspectiv­es, però haurà de batallar molt, perquè els napolitans són perillosos i imprevisib­les. “Han millorat en molts aspectes. Quan han de defensar ho fan bé, però també saben fer mal amb la pilota”, va afirmar Setién, que va deixar una altra frase filosòfica: “Jo no soc l’amo de les victòries ni de les derrotes. Fem el possible per guanyar i per divertir els nostres aficionats. Després el marcador és el que és”. Ara bé, si el marcador no és el que el Barça necessita aquesta nit el primer assenyalat serà ell. L’equip blaugrana sempre ha estat als quarts des del 2007. Ara vol que la seva ratxa continuï. Només 380 persones seran presents al Camp Nou. Maleïda pandèmia.

 ?? FC BARCELONA ?? Atac
Luis Suárez, de cara, i Lionel Messi, a la dreta d’esquena, volen portar el Barça a la fase final de la Champions a Lisboa
FC BARCELONA Atac Luis Suárez, de cara, i Lionel Messi, a la dreta d’esquena, volen portar el Barça a la fase final de la Champions a Lisboa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain