La Vanguardia (Català)

Cristiano no va a Lisboa

L’Olympique fa fora el Juventus, tot i els dos gols del portuguès

- TONI LÓPEZ JORDÀ

L’Olympique de Lió va fer fora de la Champions el Juventus de Cristiano Ronaldo, malgrat els dos gols del portuguès. L’equip francès va fer bo l’1-0 de Lucas Tousart en l’anada, el 26 de febrer, amb el gol de penal de Memphis en un primer temps de bojos amb dues penes màximes que es va inventar Felix Zwayer.

D’aquesta manera, el Juventus, finalista en dues de les últimes cinc edicions (2015 i 2017), queda altre cop fora de la Champions abans del previst. En l’anterior edició el va eliminar l’Ajax aquarts de final.

Tot i que Cristiano va ser l’ànima del Juventus, el protagonis­ta a l’Allianz Stadium de Torí va ser el col·legiat alemany Zwayer, que es va treure de la màniga dos penals per animar la nit. Primer, a l’àrea dels italians. L’àrbitre va ser l’únic que va apreciar infracció a l’acció de Bentancur sobre Aouar als 10 minuts. El de la Juve va escombrar arran de terra per prendre-li la pilota netament al francès, que va caure defallit. L’àrbitre hi va veure penal i ho va ratificar el VAR. Memphis va executar la pena màxima a l’estil Panenka (0-1).

Al Juventus li calien tres gols per passar ronda. Amb Cristiano com a punta de llança, a falta de Dybala, lesionat (substituït per Higuaín) els torinesos van prendre el comandamen­t. El portuguès va disposar de la millor ocasió amb un xut de falta (39m) que va treure el porter Lopes. Era a prop el gol italià, que va arribar 2 minuts després en una altra acció grotesca de Zwayer.

Altra vegada l’àrbitre hi va veure un penal poc clar en unes mans de Memphis quan formava a la tanca a llançament de falta de Pjanic, que va jugar l’últim partit de bianconero abans de fitxar pel Barça. El jugador de l’Olympique tenia el braç enganxat al cos, però Zwayer va considerar que hi havia voluntarie­tat. Cristiano va convertir el penal (1-1).

Després de passar per vestidors, el Juventus es va apropiar del camp i va arribar el 2-1 en una acció espectacul­ar de Cristiano, que va recollir una pilota en la frontal i va deixar anar una fuetada amb l’esquerra que es va colar com un míssil (60m). A punt va estar de fer el 3-1 en un córner amb un potent cop de cap que se’n va anar alt (75m). Allà es va acabar el Juventus, que no va poder recórrer a Dybala, lesionat als 12 minuts d’entrar en el camp.

Juventus: Szczesny, Quadrat (Danilo 70), De Light, Bonucci, Sandro, Bentancur, Pjanic (Ramsey 61), Rabiot, Bernardesc­hi (Dybala 71; Olivieri 83), Higuaín i Cristiano.

Lió: Lopes, Denayer (Andersen 61), Marcelo, Marçal, Dubois (Tete 91), Caqueret, Guimarães, Aouar (Mendes 91), Memphis (Dembélé 67), Cornet, Ekambi (Adélaïde 67).

Gols: 0-1 Memphis, p. (12); 1-1 Cristiano, p. (43); 2-1 Cristiano (60).