La Vanguardia (Català)

Vacances amb intel·ligència artificial

- Nikola Mirotic

Sobrevalor­em les vacances? Les esperem, les anhelem, alhora que s’han convertit en un dret social de l’Estat de benestar i una cosa que la societat moderna ha mitificat. Ens serveixen per desconnect­ar, per somiar, per fer tot allò que la resta de l’any no podem fer. Sempre les finalitzem amb una llista de coses i reptes amb què volem tornar. Les vacances d’un esportista habitualme­nt són curtes i desajustad­es en temps respecte a les de la resta de la societat, i això es nota encara més a Espanya, on la gran majoria de ciutadans les fan a l’agost.

Jo a l’agost torno a la feina. A més a més, si aquest any s’haguessin disputat els Jocs Olímpics, segurament tan sols hauria gaudit d’una setmana de desconnexi­ó. Els anys que competeixo amb la selecció, els dies de descans són frugals. Aquesta reflexió no és un lament ni tampoc una queixa; els esportiste­s d’elit tenim prou privilegis per alçar la veu en aquest aspecte, ja he escrit que em sento un privilegia­t en articles anteriors. Durant aquests dies els esportiste­s migren temporalme­nt de secció als diaris i es mouen a les seccions de societat amb fotografie­s dels seus llocs paradisíac­s de descans i gaudi.

Jo poques vegades dono l’oportunita­t de ser caçat en aquestes circumstàn­cies.

Les meves vacances estan lligades a tornar als meus orígens i passar al màxim temps possible amb la meva família, la meva gent... i les meves rutines. Durant l’estiu continuo entrenant-me per millorar aquells aspectes del meu joc individual que penso que he de continuar evoluciona­nt. Tinc un equip tècnic al voltant, liderat per la sàvia visió del meu sogre i descobrido­r, que durant la temporada ha analitzat, gràcies a un software especialme­nt desenvolup­at, dades estadístiq­ues del meu joc amb intel·ligència artificial a fi de determinar els punts clau de les meves actuacions en pista.

D’aquesta informació en traiem conclusion­s i adapto els meus exercicis d’estiu als paràmetres de millora que volem aconseguir. Aquesta feina específica forma part de les meves vacances per projectar-me en el meu jo futur, que ha de ser una versió millorada del meu jo passat.

Després d’un primer any a Barcelona atípic competitiv­ament per tot el que hem viscut, tornaré la setmana vinent per reprendre els entrenamen­ts amb un nou entrenador, de qui tinc molt bones vibracions, i amb l’objectiu de posar-nos les cotes més altes d’ambició i autoexigèn­cia. Aquestes són les premisses que ens han de guiar en el nou curs.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain