La Vanguardia (Català)

El Regne Unit allarga la quarantena als viatgers procedents d’Espanya

L’operador TUI suspèn fins al 17 d’agost les seves ofertes de viatges

-

El Regne Unit mantindrà la quarantena obligatòri­a als viatgers procedents d’Espanya fins al 17 d’agost malgrat que operadors com TUI esperaven que s’aixequés la mesura.

El dia 6 d’agost el Foreign Office britànic va publicar una actualitza­ció de les seves recomanaci­ons de viatges a l’estranger davant la Covid-19. El Govern del Regne Unit va tornar a excloure Espanya de la llista dels països on es pot anar sense restriccio­ns, estenent de facto la quarantena per als viatgers procedents d’Espanya que va introduir el 27 de juny.

El turoperado­r TUI no va tenir més remei que assumir la decisió quan va veure retallades les seves esperances que Londres fes marxa enrere. Una situació també agreujada per les restriccio­ns anunciades ahir per Dinamarca, que recomanen evitar desplaçame­nts innecessar­is a Espanya, cosa que ha afegit més llenya al foc. Segons publicaven Diari de Mallorca i el butlletí Hosteltur, en una carta firmada per Helen Caron, directora general de compres de TUI, i dirigida específica­ment als seus socis de les Balears i les Canàries, el turoperado­r va comunicar que paralitzar­ia l’oferta de viatges des del Regne Unit i Dinamarca a territori espanyol en espera que s’aixequin les mesures. La decisió s’aplicarà almenys fins al 17 d’agost.

“Lamento de veritat estendre les cancel·lacions del programa del Regne Unit i començar-les a aplicar des de Dinamarca, i espero amb sinceritat que aquesta situació millori i que puguem continuar amb el nostre programa a les destinacio­ns espanyoles tan aviat com sigui possible”, va assenyalar. “La salut i seguretat dels nostres clients és sempre la nostra màxima prioritat, i continuem monitorant de prop la situació respecte a futures sortides mentre treballem estretamen­t amb els Governs del Regne Unit i Dinamarca

per buscar possibles solucions”, va afegir a l’escrit.

D’altra banda, el Govern espanyol ha intensific­at les negociacio­ns a fi de rescatar Air Europa. Fonts del ministeri de Transport que dirigeix José Luis Ábalos van confirmar que estan tractant amb Globalia, propietàri­a de la companyia aèria, per veure com es pot reflotar Air Europa per mitjà del nou Fons de Suport a la Solvència d’Empreses Estratègiq­ues, gestionat per la SEPI. Fa només uns dies Brussel·les va donar el vistiplau al disseny d’aquest fons.

Com altres companyies aèries, Air Europa està sent durament castigada per les restriccio­ns per lluitar contra l’expansió de la Covid19, amb unes previsions de pèrdues d’entre 300 i 400 milions d’euros. El rescat per part de la SEPI ha de fixar amb claredat el caràcter estratègic de l’empresa en problemes. En aquest cas, pesa l’important paper de la companyia que presideix Juan José Hidalgo en el negoci aeri

El Govern central negocia el rescat públic d’Air Europa amb el Fons de Suport a les Empreses Estratègiq­ues

espanyol. El nou fons està dotat amb 10.000 milions d’euros i preveu diverses eines d’actuació, des de préstecs participat­ius fins a deute convertibl­e, subscripci­ó d’accions, participac­ions socials o qualsevol altre instrument de capital.

El rescat d’Air Europa amb diners públics també condiciona­rà l’acord de venda de l’aerolínia a Iberia –que pertany al hòlding IAG-, anunciada al novembre per 1.000 milions d’euros. A causa de la pandèmia, les dues companyies estan renegocian­t les condicions d’aquest pacte.

 ?? XAVIER CERVERA ?? El Regne Unit manté la recomanaci­ó als seus residents de no viatjar a Espanya
XAVIER CERVERA El Regne Unit manté la recomanaci­ó als seus residents de no viatjar a Espanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain