La Vanguardia (Català)

El primer “visca el Rei”?

-

Només quatre minuts i mig dels quinze que disposava va utilitzar el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, per a la seva intervenci­ó inicial en la llarga sessió de divendres al Parlament de Catalunya que va abordar “la crisi de la monarquia espanyola”. Ho va fer, a més, finalitzan­t el seu discurs amb un sonor “visca Catalunya, visca Espanya i visca el Rei!”.

En el torn de rèplica, Quim Torra es va adreçar a Fernández: “Vostès, faci el que faci el Rei, el defensaran. És més, ha cridat aquí ‘visca el Rei’, i he pensat que no sé si és la primera vegada que s’escolta aquí”, a l’hemicicle. Fals. Santi Rodríguez, diputat i company de files d’Alejandro Fernández en el PP, va saltar com un ressort per desenganya­r el president de la Generalita­t i fer-li veure que ell ja ho havia cridat abans. La reacció de Rodríguez va arrencar una breu rialla a Torra, sorprès que s’atribuís tal mèrit i no va tenir més remei que felicitar-lo.

És cert que l’octubre del 2018 Rodríguez va cridar un “visca el Rei” a la Cambra per rebutjar la reprovació al Monarca, però és complicat saber qui va ser el primer a fer-ho.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain