La Vanguardia (Català)

Hi haurà eleccions anticipade­s al Líban

- BEIRUT

Els interrogan­ts sobre la mortífera explosió han incrementa­t encara més la tensió social ja manifesta als carrers del Líban abans de l’accident. Per aquest motiu el primer ministre libanès, Hassan Diab, va anunciar la intenció de convocar eleccions anticipade­s a fi de desactivar el malestar creixent.

Ahir dissabte un grup de manifestan­ts i la policia es van enfrontar davant del Parlament, a Beirut, poc després que comencés la protesta en què milers de persones van exigir la dimissió a les autoritats del país. L’anomenat “dia de la Ira” pels manifestan­ts va acabar amb aldarulls i gasos lacrimògen­s llançats pels cossos de seguretat a la simbòlica plaça dels Màrtirs. Un grup fins i tot va intentar entrar al Parlament per la força. Un policia va morir i prop de 130 persones van necessitar atenció mèdica.

Els diputats del partit Kataeb, una petita formació amb tres escons al Parlament libanès, van anunciar la seva renúncia i la decisió d’afegir-se a les protestes. “Passarem al capdavant amb tots els libanesos honestos pel bé del Líban, sobirà, lliure i independen­t”, va apuntar un dels seus representa­nts.

Després de la visita d’Emmanuel Macron hi ha diversos representa­nts d’organismes internacio­nals i de països que s’han desplaçat a la capital com a mostra de solidarita­t. Les promeses d’ajuda s’haurien de concretar durant la conferènci­a telemàtica internacio­nal de suport a Beirut i la població libanesa que tindrà lloc avui sota l’auspici de l’ONU i França. El Ministeri de Salut va elevar ahir a 158 la xifra de morts i a 6.000 la de ferits. A més, 21 persones continuen desaparegu­des.

 ?? HANNAH MCKAY / REUTERS ?? Un policia mort i desenes de ferits durant les protestes d’ahir
HANNAH MCKAY / REUTERS Un policia mort i desenes de ferits durant les protestes d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain