La Vanguardia (Català)

Primavera a la tardor

- Mariángel Alcázar

La primera vegada que vaig anar a una platja nudista, a Menorca per a més senyals, em vaig trobar amb qui llavors era un conegut polític en pilota picada. Ell; jo només en topless i no per pudor, sinó per preservar la zona zero de cossos estranys. La visió d’aquell prohom, tan seriós i tan alt, em va allunyar de la política perquè cada vegada que el veia en exercici de les seves funcions no podia remeiar recordar la seva imatge nua. Anàvem a aquella platja, les meves amigues i jo perquè estava allunyada i no hi havia ni nens, ni xiringuito, i, a més, perquè teníem uns cossos prou serrans per lluir-los al sol i fins i tot a l’ombra.

Amb els anys vaig abandonar aquell vici, no per beata, sinó perquè la democratit­zació del nu total o parcial es va estendre a totes les zones de platja i fins i tot, encara pitjor, a piscines particular­s o públiques. Et veies obligava a confratern­itzar, a la sorra o a la gespa, amb persones a qui després havies de veure assegudes a la teva taula ja vestides, entre elles els inefables cunyats que no dubtaven a recrear episodis de platja, fent-se encara més odiosos del que ja eren.

Quina necessitat tenia jo de contemplar uns espectacle­s als quals no aniria ni amb l’entrada pagada. A més, el temps, que tot ho maltracta, em va ensenyar que on hi hagi un vestit de bany ben ajustat i emmotllado­r que s’aparti l’aire lliure. Ara sembla que ja ha passat la moda del topless, tot i que encara n’hi ha partidàrie­s i bé que fan, però a mi entre elles no m’hi trobaran. Jo soc de les que no es treuen el pareo ni per entrar a l’aigua.

En els últims temps, tot i això, addicta com soc a les platges del cap de Gata, m’he moderat en el meu talibanism­e tèxtil, però sempre fora de temporada. He arribat a la conclusió que el que em molesta no és que em vegin, perquè mirar ja em miren pocs, sinó veure, de manera que si el banyista més proper el tens a cent metres, o a casa seva, et sembla que la platja és teva i és l’ocasió perfecta per banyar-te com si ho fessis a la dutxa de casa teva. I més encara si ho fas en bona companyia, brindant al sol amb un cos còmplice tan ple d’imperfecci­ons com el teu. Així que deixem passar l’agost i esperem que acabi l’estiu per gaudir, quan arribi la tardor, de la nostra pròpia tardorada recordant que la primavera va estar bé, però seguim ballant encara que sigui vestits.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain