La Vanguardia (Català)

Les reserves cauen més d’un 80% i els vols interconti­nentals toquen fons

- DAVID GUERRERO

El mercat aeri s’acostuma a caracterit­zar per una gran previsió. Al febrer ja es llança l’oferta de tot l’estiu i amb prou feines pateix variacions. Ara bé, aquesta temporada, com a la resta de sectors, tot és diferent i es processen canvis de programaci­ó pràcticame­nt cada setmana adaptant-se a la situació de cada país i a una demanda que no està complint les expectativ­es ni dels més pessimiste­s.

Les reserves de vols cap a Barcelona des de països com Itàlia han caigut fins a un 85% en comparació amb l’últim estiu. En el cas de França la disminució és d’un 82%, i des d’Alemanya, d’un 74%, segons un informe de l’Observator­i del Turisme de Barcelona elaborat per la consultora GPA.

La situació dels vols interconti­nentals encara és pitjor. La Xina és el país més afectat, amb un descens superior a un 87%. La prohibició d’entrada a països com els Estats Units fa témer una recuperaci­ó molt més lenta que la dels mercats europeus, cosa que frenarà de manera immediata però

també a mitjà termini el creixement de dos dígits que registrava el Prat cap a destins interconti­nentals. Les companyies de llarga distància que arriben a Barcelona aquests dies, com ara Turkish Airlines, Emirates, Qatar Airways i Singapore Airlines, ho fan més per motius de càrrega aèria que no pas pel volum de passatgers que traslladen.

Els autors de l’informe conclouen que “no hi haurà una recuperaci­ó clara segurament fins a l’estiu de l’any que ve”, per bé que la incertesa de la situació pot fer-ho canviar tot d’un dia per l’altre, per bé o per mal.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Els seients de la terminal s’han adaptat a la nova situació
XAVIER CERVERA Els seients de la terminal s’han adaptat a la nova situació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain