La Vanguardia (Català)

Bottas es rebel·la contra el seu cap de files, Hamilton

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Només una setmana després del GP de la Gran Bretanya a Silverston­e, s’ha capgirat la truita al mateix escenari. La pole ara és per a Valtteri Bottas, que va arrabassar la primera posició al seu company Lewis Hamilton per només 63 mil·lèsimes. L’emoció està assegurada almenys en la sortida.

El dubte és si Bottas serà capaç aquesta vegada de plantar cara al seu cap de files i optar per a la victòria al jardí de Hamilton. Si en la classifica­ció de fa una setmana va clavar el genoll en la Q3 davant el seu company, en aquest GP del 70è aniversari (o Silverston­e-2) el finlandès no va tenir manies per rebel·lar-se contra el veí en la classifica­ció en una última mànega (Q3), resolta en un duel insòlit amb pneumàtics mitjans. Bottas s’apunta la segona pole del curs i la 13a de la seva trajectòri­a.

Per Hamilton, líder amb 30 punts sobre Bottas, no hi havia excuses. “En Valtteri ha fet molt bona feina i jo no he fet una bona volta final”. Punt. De la seva pugna en sortirà molt probableme­nt el guanyador de la cursa. Amb la incertesa de Max Verstappen.

L’holandès de Red Bull, tercer en discòrdia fa una setmana, no es resigna a no poder optar a la victòria. No pot competir amb els Mercedes en velocitat i ritme, però una estratègia diferent de parades el podria ajudar. Per això, Verstappen es va classifica­r en la Q3 amb pneumàtics durs (9è), per la qual cosa sortirà amb pneumàtics canviats respecte a la majoria.

Carlos Sainz, que fa una setmana va tenir a tocar el podi (4t, fins que va punxar a falta de dues voltes), aquesta vegada no va passar el tall de la Q2, després d’11 presències consecutiv­es en el top 10. Va ser 13è, per darrere d’un altre decebedor Vettel (12è). “La temperatur­a del cotxe era moltíssim més alta i hem hagut d’obrir molt les brànquies del darrere per refrigerar-lo; ens ha costat velocitat en recta, que és fonamental”, explicava Sainz, que sortirà 12è per la sanció a Ocon (perd 3 places per molestar Russell).

La sorpresa de la classifica­ció va ser Hülkenberg, substitut de Checo Pérez al Racing Point, que va aconseguir entrar al tercer lloc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain