La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 L’honores allà on res no és impossible. Bosc de roures. 2 Subratllad­a de manera molt cridanera. Covador que en el món de l’espectacle pot designar un suplent. 3 Calb sense gos. Picar al cul. Cor anaeròbic. 4 Emprenyats a la manera dels irlandesos. Radiat. La serp de la constricci­ó.

5 Ben premuda l’una contra l’altra. Que van rodant, perduts. 6 Tres d’en Joyce. Construeix una casa a tocar de la del veí. Una grega a Roma. 7 Comença a ballar lluny de casa. Agafaré una malaltia de llarga durada. Lleure. 8 Res no és. Remin enrere. En Giovanni. Ras i agitat.

9 Acuso algú d’eliminar la banda sonora. Que tenen la qualitat de difondre’s. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 10 D’aquest món. Es posi ben dret. 11 Que lleva fruit solament un any per altre. Ens mostréssim mudadíssim­s. 12 Dues amb enginy. En un cert sentit, gens religiós però amant de les xarxes socials. Gosseta. 13 En un cert sentit, caminar com un colom per un escaquer. Practicar la vida onírica.

14 Que no tenen ni principi ni fi. Groga fosca.

VERTICALS 1 Gasos de globus. Més cridaner que un ase de classe alta.

2 Fa les ombres d’una pintura. El marit de ma germana. 3 Nif sense identifica­r. L’arma més vincladiss­a de l’arquitecte. Tascó. Quan neva res no funciona. 4 Ressegueix­i tots els contactes d’un infectat per la Covid-19. L’art de decorar un edifici. 5 Herba de les umbel·líferes que fa agitar tots els ateus. L’ajudarien a la verdiana manera. 6 Senyor anglès. Danyin l’anomenada d’una marca de cervesa. El palíndrom dels que s’esveren per un fet. 7 Inventada. Penya-segat produït per l’enfonsamen­t parcial d’un terreny. Escaire. 8 Tallem la gespa. Excés d’autoestima, dels propis mèrits, que et fa creure superior als altres. Parella de nazis. 9 Ens cal per respirar. Poden ser de llana o no serho, però sempre abriguen. Úrsula Quitèria Ofèlia. 10 Edictes dels tsars. Oïdis, també. 11 Terror per la desaparici­ó d’un riu. Ho dato en absència de símbols cristians. Relativa a l’ossa. 12 Ara s’acosta, baixa. Xai. Us enllacéssi­u. 13 Corris avall. Prendre. 14 Guanyo de carrer. Farà la verema de Costers del Segre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain