La Vanguardia (Català)

Un detingut a Nou Barris per una altra agressió homòfoba

Els fets van passar dissabte a plena llum del dia quan un home va increpar i agredir amb una barra de ferro una parella que passejava

- RAÚL MONTILLA

Un altre atac més, brutal i ple d’odi. Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció d’un jove de 33 anys com a presumpte autor d’una agressió homòfoba a una parella a qui primer va increpar i després va agredir amb una barra de ferro, al districte de Nou Barris, a primera hora de la tarda de dissabte. Una altra més: les últimes setmanes n’hi ha hagut un degoteig constant. De fet, des de l’Observator­i contra l’Homofòbia, després que es fes públic el nou succés, van alertar sobre l’increment d’agressions a Catalunya aquest any, i especialme­nt a Barcelona.

Segons van explicar ahir fonts policials, els fets van passar al voltant de les quatre de la tarda, quan les dues víctimes, una de les quals està fent la transició a dona, passejaven tranquil·lament pel carrer Antonio Machado, amb tan mala sort que al seu camí es van trobar el detingut. L’home, de 33 anys, apunten aquestes mateixes fonts, els va començar a insultar i a amenaçar, i immediatam­ent va passar a picarlos amb una barra de ferro simplement per la seva condició sexual.

La gravetat de les ferides va fer que els dos agredits haguessin de ser traslladat­s a un centre hospitalar­i pel Sistema d’Emergèncie­s

L’Observator­i contra l’Homofòbia alerta de l’increment d’atacs com aquest, sobretot a Barcelona

Mèdiques (SEM), si bé l’atacant va poder ser detingut pocs minuts després. Els Mossos, gràcies a la descripció facilitada per les víctimes, el van poder localitzar no gaire lluny d’on havia tingut lloc el succés. Se l’acusa d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamental­s i llibertats públiques i d’un altre de lesions.

L’Observator­i contra l’Homofòbia va condemnar la “gravíssima agressió de dues persones LGTBI”, es va posar a disposició de les víctimes, va expressar la seva predisposi­ció “a facilitar l’acusació particular” i va denunciar l’“insuportab­le increment de la violència” homòfoba que s’està registrant aquest 2020.

Segons l’entitat, malgrat el confinamen­t, des de principis d’any s’han detectat a Catalunya un total de 116 incidèncie­s, especialme­nt a

Barcelona, on els atacs han augmentat un 20%.

L’alcaldessa Ada Colau va traslladar el seu suport per mitjà de les xarxes socials a les víctimes de la “greu agressió homòfoba” i va felicitar els Mossos. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va condemnar l’atac. “No farem ni un pas enrere contra la LGTBIfòbia. Barcelona és una ciutat oberta i orgullosa de totes les maneres d’estimar. Tot el suport de l’Ajuntament”, va apuntar.

Avui hi ha convocada una concentrac­ió a les vuit del vespre a la plaça de la República.

 ?? CERVERA ?? Els fets van tenir lloc dissabte, pels volts de les quatre de la tarda, al carrer Antonio MachadoXAV­IER
CERVERA Els fets van tenir lloc dissabte, pels volts de les quatre de la tarda, al carrer Antonio MachadoXAV­IER

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain