La Vanguardia (Català)

La festa de l’aigua del Poble Espanyol torna, però amb mesures anti-Covid

-

El Poble Espanyol va celebrar aquest cap de setmana, i ho farà cada dissabte i diumenge d’aquest mes, la segona edició de la seva festa de l’aigua, Splash, marcada en aquesta ocasió per les mesures anti-Covid. Això fa que aquest any sigui obligatori l’ús de mascaretes per a tots els més grans de 6 anys, s’hagi reduït l’aforament a 400 persones

–un 15% de la seva capacitat– o s’hagin programat totes les activitats a l’aire lliure.

El director del Poble Espanyol, Anton Vidal, en declaracio­ns a l’Agència Catalana de Notícies, va explicar que, malgrat totes les mesures, les famílies amb nens petits –que és a qui s’adreça principalm­ent la festa– podran continuar gaudint de diversos inflables aquàtics, jocs, espectacle­s, actuacions en directe i tallers d’artesania.

Per evitar riscos, aquest any s’ha potenciat la venda d’entrades per Internet i, com marquen els protocols, a totes les persones que entren a dins el recinte els prenen les seves dades personals “per facilitar la traçabilit­at en el cas que hi hagi un problema”.

Vidal va destacar que es tracta d’una “festa de l’aigua molt separada i molt light”, ja que han potenciat les activitats a l’aire lliure aprofitant els 40.000 metres quadrats que té el recinte.

En aquest sentit, a la plaça Major del Poble Espanyol s’hi situat tres inflables aquàtics, dos amb tobogan. Paral·lelament, al Baluard s’hi han ubicat els jocs d’habilitat una mica més tranquils. Entre altres activitats s’hi fa un taller de bombolles gegants i també hi ha una diana inflable per als més futbolers.

Els espectacle­s infantils són els dissabtes a les sis de la tarda i els diumenges al migdia. La setmana que ve la companyia De Parranda oferirà els seus Contes encaixonat­s, històries que surten d’un escriptori. Durant els caps de setmana d’agost també hi haurà diferents tallers artesanals a les botigues del recinte, això sí, amb aforament limitat.

Vidal va destacar que s’hagi pogut dedicar a la festa “un recinte de 40.000 metres quadrats a l’aire lliure”, cosa que els ha permès, va assenyalar, adaptarse més bé a les actuals circumstàn­cies. “Ja estem habituats a treballar amb control d’aforament, de manera que només hem hagut de canviar una mica les activitats”, va manifestar. “Entre tots hem d’activar l’activitat econòmica de la ciutat, especialme­nt als esdevenime­nts”, va subratllar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain