La Vanguardia (Català)

Barcelona crearà un nou servei de cangur municipal en sis barris

- RAÚL MONTILLA

Per facilitar la conciliaci­ó laboral i familiar, però també per lluitar contra la desigualta­t. Aquests són alguns dels objectius del nou servei de cangur de l’Ajuntament de Barcelona, dirigit, sobretot, a famílies monoparent­als amb pocs recursos econòmics i que disposen d’una xarxa comunitàri­a feble. Segons expliquen fonts municipals, s’oferirà en sis espais diferents de la ciutat a partir del mes de setembre.

“Les dones i famílies que tenen menys xarxa comunitàri­a trobaran aquí un lloc on podran deixar tranquil·lament els seus fills i continuar en un procés d’inserció laboral, no perdre la feina i no haver de deixar els nens sols a casa”, manifesta Laura Pérez, tinent d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

El projecte Concilia –així s’ha anomenat la iniciativa– funcionarà com a prova pilot durant cinc mesos, fins al 31 de gener, entre les 8 i les 20 hores durant els set dies de la setmana. Amb un pressupost de 325.000 euros, s’emmarca en el Pla de Barris, però també en nou pla de xoc social de l’Ajuntament que vol fer front als efectes socioeconò­mics generats pel coronaviru­s, que ha “castigat de manera més forta els barris més vulnerable­s de la ciutat”.

En aquest sentit, els sis espais que es crearan seran als casals i centre cívics de barris de la ciutat on es creu que hi pot haver més demanda: la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Trinitat Vella, el Raval Sud, la Marina i Zona Nord.

Cadascun d’aquests sis punts podrà acollir entre 6 i 8 nens i nenes per hora, d’entre 3 i 12 anys. Tots estaran gestionats per una vintena d’educadors, que treballara­n a jornada completa. Ells seran els encarregat­s d’atendre els nanos i les seves famílies quan arribin al servei, a més de dinamitzar les activitats que s’hi facin.

Pel que fa als menors, l’objectiu és oferir-los una atenció bàsica, lúdica, social i educativa en uns moments que, sense aquests espais, potser es quedarien sols a casa en absència de la seva mare o tutor.

“Necessitem més serveis públics que atenguin persones dependents, infants, persones grans i nens i nenes”, afegeix Laura Pérez.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? Els nous espais també tenen com a objectiu combatre la desigualta­t
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU Els nous espais també tenen com a objectiu combatre la desigualta­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain