La Vanguardia (Català)

Mor Humberto Janeiro, pare de Jesulín de Ubrique, als 76 anys

Una fallada multiorgàn­ica va ser la causa de la mort que la família ja es temia

-

Humberto Janeiro, el pare de Jesulín de Ubrique, va morir ahir cap a les 15.30 hores després d’estar diverses setmanes ingressat a l’hospital universita­ri de Jerez de la Frontera. Hi va ingressar a finals de juliol a causa d’unes úlceres a un peu, conseqüènc­ia de la diabetis que patia, que es van anar complicant fins a arribar a produir-se una fallada multiorgàn­ica.

La notícia, que la família ja es temia que es produís en qualsevol moment malgrat una lleu millora registrada en les últimes hores, va ser avançada pel programa Viva la vida, de Telecinco. Carmen Pardo, amiga íntima de Jesulín de Ubrique i María José Campanario, va entrar en directe en el programa per explicar que el matrimoni es trobava molt afectat.

Pardo va explicar que Humberto Janeiro, que tenia 76 anys d’edat, feia unes setmanes que era al centre sanitari per unes úlceres al peu que van degenerar fins a un xoc sèptic i que els seus propis fills ja havien avançat als periodiste­s que la situació del seu pare era extremamen­t complicada.

Divorciat des del 2003 de Carmen Bazán, els seus fills Humberto, Carmen, Jesús i Víctor així com la seva actual parella, Camila Naranjo, no es van separar del seu costat en cap moment i van anar fent torns per estar amb ell en aquests últims dies. Segons es va informar a Viva la vida, la família estava destrossad­a i tots els membres havien apagat els seus mòbils.

Humberto Janeiro va ser l’impulsor de la carrera taurina del seu fill Jesulín de Ubrique. Empresari del sector, el va convertir des de molt jove en un autèntic ídol de masses que fins i tot va protagonit­zar algunes experiènci­es singulars com ara omplir places de toros amb curses a què només es donava accés a les dones. El torero es va convertir en personatge habitual de les revistes del cor així com molts membres de la família i algunes

Després de divorciar-se el 2003 de Carmen Bazán, l’empresari es va anar distancian­t dels seus quatre fills

de les nòvies. Entre elles, de forma destacada, Belén Esteban.

En paral·lel a aquesta fama que perseguia el torero, Humberto Janeiro també es va convertir en un popular personatge que visitava els platós per parlar dels seus fills, els seus problemes familiars i les seves pròpies aventures sentimenta­ls. La polèmica gestió de les finances de Jesulín de Ubrique i la seva separació de Carmen Bazán, mare del torero, el van anar distancian­t de mica en mica dels seus quatre fills i amb alguns d’ells fins i tot van deixar de parlar-se. Una situació que en els últims anys havia millorat. Des de fa mes de deu anys, la seva parella era Camila Naranjo.

 ?? CR / GTRES ?? Jesulín de Ubrique i Humberto Janeiro en una imatge del 2001
CR / GTRES Jesulín de Ubrique i Humberto Janeiro en una imatge del 2001

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain