La Vanguardia (Català)

Els Estats Units tindran la seva pròpia versió del Festival d’Eurovisió el 2021

Representa­nts dels 50 estats del país participar­an en l’‘American song contest’

- SEGONA TEMPORADA, DIVENDRES 14

Després de mesos de rumors i converses, els Estats Units comptaran a finals del 2021 amb la seva pròpia versió d’Eurovisió, un concurs musical que portarà per títol American song contest i en què participar­an aspirants de cadascun dels 50 estats del país nord-americà. La revista Variety ofereix alguns detalls d’aquest projecte que pretén portar a l’altre costat de l’oceà Atlàntic el certamen musical més famós del planeta, que, amb més de sis dècades d’història, és també un dels espectacle­s televisius més populars del món, ja que congrega cada any prop de 200 milions d’espectador­s.

Músics profession­als de cadascun dels 50 estats podran participar amb cançons originals com a solistes, duos o grups de fins a sis membres. Els concursant­s s’enfrontara­n en una sèrie de rondes eliminatòr­ies fins arribar a les semifinals i la final, tot i que de moment es desconeix quines cadenes emetran el format.

Aquests nous detalls apuntalen el que ja s’havia revelat a Tel-Aviv (Israel) el maig del 2019, quan els responsabl­es d’aquest nou programa van donar a conèixer uns plans que compten amb l’aval de la Unió Europea de Radiodifus­ió. “Eurovisió ha estat un projecte somiat des que era un nen”, va dir a Variety el productor Christer Björkman. “Tenir l’oportunita­t d’utilitzar tot el que saps del format, refer-lo des de l’inici i portar-lo a un públic que no té història amb el programa és un gran privilegi”, va afegir. “És una competició en què animaràs el teu estat i la teva ciutat natal i no hi ha cap altre espectacle que faci això”, va assegurar.

Al costat de Björkman, un altre dels grans responsabl­es de la idea és Ben Silverman, que com a productor sap bé com adaptar un format europeu als gustos dels Estats Units, ja que va ser un dels cervells darrere de la sèrie The office (2005-2013). “He passat vint anys intentant fer això; ara que els Estats Units estan més fracturats que mai, i que estem lluitant amb molts assumptes que ens divideixen, l’únic que veritablem­ent ens uneix és la nostra cultura”, va agregar.

La pandèmia va provocar que la 65a edició del Festival d’Eurovisió que s’havia de celebrar aquest any a Rotterdam s’ajornés al maig del 2021. L’últim certamen va tenir lloc l’any passat a Tel-Aviv, on es va proclamar guanyador el representa­nt dels Països Baixos, Duncan Laurence, amb el tema Arcade.

 ??  ?? El neerlandès Duncan Laurence, guanyador de l’últim Festival d’Eurovisió, celebrat l’any passat
El neerlandès Duncan Laurence, guanyador de l’últim Festival d’Eurovisió, celebrat l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain